Ha már unod, hogy minden héten új divatot diktálnak a szakértők, ezek a trendek lesznek a kedvenceid.

A hirdetéseket nézve könnyű azt hinnünk, hogy amit már legalább háromszor felvettünk, az kiment a divatból. Mondjuk persze vannak azok a minőségű cuccok, amikkel ez így is van, mert három mosás után már úgy néz ki egy póló, mintha Morzsi összetévesztette volna a jutifalival…

De most beszéljünk az igényesebb vonalról! Lehet, sőt kell is olyan cuccokat találni, amelyek több szezonon keresztül hű társaink lesznek. Ezek azok a basic vagy klasszikus holmik, amik a fast fashion trendjeitől függetlenül képezik egy magára valamit is adó pasi alap ruhatárát.

A laza szabású nadrágok

Minden extrém trendet láttunk már: az extraszűk cicanacikat ugyanúgy megpróbálták rábeszélni a divatérzékeny férfiakra, mint az indokolatlanul bő szárú nadrágokat, amiket lépcsőzésnél ugyanúgy meg kell emelni, mint az úrihölgyek földi érő szoknyáit. Pedig van arany középút, és a jó hír, hogy ez most még divatos is.

Keresd a “straight” vagy “relaxed” kulcsszavakat a nadrág címkéjén, és láss csodát: ebben a fazonban minden elfér, aminek ott a helye; nem para egész nap ülni; sőt még jól is néz ki.

Kék szövetnadrág – H&M, világosbarna chino – Massimo Dutti, kockás nadrág – Topman

A deszkás divat

Bizony, a jó kilencvenes évek visszatértek a divatba, és velük az olyan régi nagy márkák, mint például a Supreme, a Converse és a Stussy. Jöhetnek a logós kapucnis pulcsik, a testtáskák, és gyakorlatilag minden, ami mellé jól mutat egy gördeszka.

Fehér kapucnis – H&M, sárga kapucnis – Pull&Bear, piros – Vans

Ha elkerülnéd, hogy időutazónak tűnj, ügyelj arra, hogy modern, letisztult ruhadarabokkal kombináld a retró cuccokat!

Azok a hetvenes évek

Ha elegáns stílusról van szó, akkor idén is érdemes a hetvenes évekből inspirálódni. Válassz hasított bőr dzsekit, vagy bármit, ami kordbársonyból készült! Jöhetnek a garbók, a mintás kötött holmik és színes ingek. Ha pedig igazán komolyan akarod venni a trendet, válassz kétsoros zakót és magas derekú nadrágot! A diszkósérót és a platformcipőt viszont hagyd meg azoknak, akik farsangra ABBA emlékzenekarnak öltöznek!

Kordbársony dzseki – Zara, kötött garbó – Givenchy, velúring – Mango

Színes öltönyök

Szép dolog a sötétkék öltöny, de ha az elegáns stílus áll hozzád közelebb, a következő körben ideje megbarátkozni néhány élénkebb árnyalattal is. Mit szólsz egy jó sötétzöldhöz, burgundihoz vagy akár pinkhez?

Piros – Alexander McQueen, bordó – Zara, zöld – Boglioli

Ha megvan a színes öltöny, fontos, hogy a szett többi része semleges, vagy az öltöny színének egy világosabb változata legyen. Így elkerülheted az arapapagáj-effektust, mégis trendi leszel.

Funkcionális darabok

A divat szép dolog, pláne, ha hasznos is. Ezt a területet fedik le a military és a sportos stílusban mozgó, ám technikai anyagokból, trükkösen készített ruhadarabok. Amikor ilyesmit választasz, a kinézet mellett figyelj a praktikus szempontokra is! Kabát estében például jogos elvárás, hogy lepergesse az esőcseppeket. Ha sokzsebes holmit választasz, csekkold, hogy ne csak dísznek legyenek, hanem valóban elférjen bennük minden fontos cuccod.

Parka – Barbour, oldalzsebes nadrág – Bershka, tolldzseki – Moncler

És ezt olvastad már?
Minden karácsonyi csúnyapulcsi elbújhat a Microsoft aknakeresős csúnyapulcsija mögött