Azt mindenki tudja, hogy ő az egyik valaha volt legsikeresebb modell, sok érdekesség azonban kevésbé ismert Campbellről.

A Campbell felvett név

A modell anyja, Valerie Morris Európában és a Közel-Keleten turnézott, amikor teherbe esett, mindössze 19 évesen. Az édesapa neve nem szerepel az anyakönyvi kivonatban. Naomi Campbell soha nem kereste az apját. Amikor az anyja a 80-as években megnősült, Naomi felvette mostohaapja, Cliff Campbell vezetéknevét.

Táncosnak tanult

Mivel az édesanyja táncos volt, őt is művészeti pályára szánták. Háromévesen kezdett táncot, éneket és színészetet tanulni. Tízévesen felvételt nyert az Italia Conti színművészeti akadémiára, ahol balettozni tanult.

Megijedt Bob Marley rasztáitól

5 évesen szerepelt Bob Marley egyik videóklipjében, de amikor meglátta a rasztáit sírni kezdett, mert azt hitte, hogy férgek.

Részt vett a herceg születésnapján

Még Vilmos herceg is rajongott érte, Diana meg is hívta a fia 13. születésnapjára, amin Claudia Schifferrel együtt vett részt.

Szellemírót alkalmazott

A 90-es években debütált a Hattyú című könyve, ami nem aratott nagy sikert a kritikusok körében. Később kiderült, hogy valójában nem is ő írta, hanem egy szellemíró, hiszen, mint nyilatkozott, neki nincs ideje könyvet írni.

Étterme is volt

Szintén a 90-es években összeállt Claudia Schifferrel és Elle McPhersonnal, és megnyitotta a Restaurant Cafe nevű franchise-t. Azonban a hírnevük nem volt elég hozzá, hogy sikerre vigyék a vállalkozást.

Hírességekkel kavart

A legtöbb ember nem emlékszik arra, hogy a modell Robert De Niróval járt 1991 és 1992 között. De romantikus szállak fűzték Mike Tysonhoz, Puff Diddy-hez és flörtölt Leonardo DiCaprióval is.

Megjelent egy albuma

A zene mindig is része volt Naomi Campbell életének. Maga is kipróbálta magát benne. 1994-ben kiadott egy albumot Baby Woman címmel, ami azonban nem aratott nagy sikert.

via

És ezt olvastad már?
Igen, egy menő sneaker is lehet vegán!