A francia hentes Alexandre Polmard igazi hússpecialista. Ha mondjuk azt halljuk, hogy a 2000-es évjárat egészen jó volt, előbb gondolunk egy jó borra, pedig van, hogy egy húst is érlelnek másfél évtizeden keresztül!

A Blonde Aquitaine marhafajta húsa nem olcsó mulatság, mindössze 4-et vágnak belőle egy héten. A feldolgozás után a steakek aztán egy high-tech érlelési folyamaton mennek keresztül: tulajdonképpen hibernálják a húst, és mindvégig fagypont alatt tartják a hőmérsékletét, miközben 75 mérföld per órás sebességű levegőt fújnak rajta keresztül.

A végeredmény pedig egy 15 éves cote de boeuf, ami 3200 dollárt, azaz úgy 850-900 ezer forintot kóstál kilónként. Ha ez az összeg túlságosan húzós lenne, még mindig vehetünk egy repjegyet Hong Kongba, és a két Michelin-csillagos Caprice-ban megkóstolhatjuk úgy 700 dollárért, mellé pedig, ha igazán pimaszok akarunk lenni, akkor egy 2009-es Château Margaux-t kérünk, közel 200 ezer dollárért...

Ebben az angol nyelvű videóban egy 400 napig érlelt steaket mutatnak, és azt is elmesélik, milyen a hús íze, és az állaga - már első ránézésre egészen elképesztő:

(forrás: Eater)

És ezt olvastad már?
Igen, egy menő sneaker is lehet vegán!