Végletekig lehet magyarázkodni, hogy az ember miért nem tisztítja az arcát, miért nem keni be hidratálóval, hogy a többit ne is említsem. Szögezzük le, az arcápolás nem sminkelés, nem csak csajoknak való, MINDENKINEK kellene legalább egy alap rutint beépíteni a napjába, mert rohadtul megéri. Meglátod, pár nap-hét elteltével jönnek a „havernagyonkipihentvagy” megjegyzések.

Nagyon fontos, hogy ne úgy tekints az arcápolásra, mint egy szükséges rossz tevékenységre. Ha megpróbálod valahogy egálba hozni egy jó sör megivásával (amiről tudjuk, hogy „állati jót tesz”), akkor máris ott vagy, ahol lenni akarsz, úgy törődsz magaddal, hogy nem kell titkolni a pénteki pókeren. Derítsd ki, milyen a bőrtípusod: minden nagyobb parfümériában, márkaüzletben vannak tanácsadók, akik perfekt tudják milyen a bőröd, és mit használj rá.

Arctisztítás

Az autószerelést is úgy kezded, hogy megtisztítod az eszközöket, illetve azt a dolgot, amivel épp foglalkozol. Na, ugyanez az arcoddal, minél tisztább az arcod, annál nagyobb esélye van a hatóanyagoknak. Többféle tisztítás létezik, vannak habzótisztítók, krémek, micellás vizek, és még sorolhatnánk. Válaszd azt, ami a legkevesebb gondot okozza számodra.

Szérum

Felesleges plusznak tűnhet, de igazából ez az a dolog, ami a 45 éves fejedből két hét alatt 35 évest csinál (kivéve, ha heti többször aljasodsz le a fent említett sörtől). Bemennek a bőröd alá a kis hatóanyagok, és ha rendesen megtisztítottad már csinálják is a nagyot. Jó alternatívája lehet a szérumnak az arcolaj.

Krémek

Rengeteg krém létezik, nem árt, ha a szérumoddal paritásban van, mert képesek összeveszni egymással. Ha az a cél, hogy öregedést gátolj, érdemes a szérumot és a krémet úgy választani, hogy ezt a problémát orvosolja. Ha simán csak hidratálni akarsz, szintén ugyanez a tanácsom.

 

Később jövünk majd nem napi rutinba való dolgokkal. Stay tuned!

 

És ezt olvastad már?
És tényleg elkészült: íme a pixel ízű kóla
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!