Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Drága szivar sok van. Legdrágább csak egy. És nagyon úgy néz ki, hogy ezt a címet a Royal Courtesan Gurkha szivar szerezte meg nemrég, a maga 1 millió dolláros, azaz közel 300 millió forintos árával.

Ha már itt tartunk, azért hozzá kell tenni, hogy ezért az árért nem csak egy szép doboznyi prémium minőségű szivart kapsz: az árba benne van, hogy a cég egyik képviselője, fehér kesztyűben nyújta át a küszöbön a szivarokat, légy bárhol a világon.

De nézzük, hogy még mire fel ez a pimaszul magas ár:

A Royal Courtesan Gurkhát 165 ezer dolláros Rémy Martin Black Pearl Louis XIII konyakkal itatták át, a szivarokat pedig kézzel, vakon sodorták, azért, hogy a sodrást biztosan az érzékek vezessék és ne a látás.

Ezen kívül a "filler", azaz a töltőanyag Fiji vízen van átszűrve és a Himalája környékéről származik.

A legjobb minőségű töltőanyagok és a legjobb konyak önmagukban persze még nem hozzák össze az 1 millió dolláros árcédulát. Ebben az esetben az aranyfóliával borított burkolólevelek és a gyémánttal díszített gyűrű is megdobják az árat.

Egy átlagos szivar felépítése

Végeredményben összesen öt karát fehér gyémánttal szegélyezett szivart tud elpöfögtetni az a szerencsés, aki kicsengeti a csillagászati árat.

Kaizad Hansotia, a Gurkha Cigars vezérigazgatója szerint "a Gurkha ügyfélkör csak a legjobbat használja, és a Gurkha folyamatosan csak a legjobbat is gyártja nekik". Hozzátette: "ez a szivar csak azoknak szól, akik a legexkluzívabb és legdrágább élményt akarják, amit csak egy szivar nyújthat".

(via Luxurytrump)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.