Tehetséges sportolók, akiknek a stílusát milliók imádják. Inspirálódj Beckham, Hamilton, Ronaldo vagy Federer szettjeiből, és építsd be a hétköznapjaidba!

Sportolók, akik sokkal többek, mint szimpla tehetséges versenyzők. Manapság ők a vörösszőnyegek igazi sztárjai, a divatházak régi-új kedvencei, valamint a közösségi média legnagyobb ikonai. Médiaértékük dollármilliókban mérhető, érdemes hát akár egy teljesen új márkát rájuk építeni. Nem mellesleg stílusukat mindenki imádja, így napi inspirációként is tökéletesen működnek. Ismerd meg azt az öt sportolót, akiknek a stílusa külön aranyérmet érdemelne!

Lewis Hamilton - pole pozícióban a rajtnál, és a divathetek bemutatóin is!

A Formula-1 szupersztárja nem csak a volán mögött magabiztos, hanem a férfi divatban is hihetetlenül tudatos és tehetséges. Divatérzéke egyszerűen hibátlan: egyszerre lázadó, elegáns, kifinomult és ultramodern. Nem csak a száguldó cirkusz legjobb pozícióit birtokolja, hanem a divatbemutatók első soraiban is mindig helyet biztosít magának. Legyen szó nemzetközi divathetekről, film premierekről vagy a legszebb szupermodellekről, ő mindig a legjobbat választja, egyszerűen és ösztönösen. Nyilván a tudatosság mögött egy tökéletesen felépített marketingstratéga áll, de az az igazság, hogy hiteles és működik! - innentől meg kit érdekel? Kis túlzással mindenki a lábai előtt hever, mert óriási felvevőpiacot szólít meg a social media felületein szerte a világban. Nem hiába keresik kegyeit a legnagyobb divatházak, designerek, mint a Versace, a Balmain, Armani és a Gucci. Ha az Instagramjára kattintasz, ellesheted a legújabb trendeket és a legfrappánsabb divattrükköket.  

Cristiano Ronaldo, aki nem követi, hanem teremti a divatot!

Portugália leghíresebb labdarúgója még kora reggel kócos hajjal is sikkesebb és divatosabb, mint bármelyik férfi stílusikon ezen a földön. Bármelyik divatmárka választja őt kampányarcának - mint ahogyan tette a Dolce & Gabbana, az Emporio Armani, a Sacoor Brother vagy éppen a Jacob & Co. - elképesztő eladási rekordokat döntögettek világszerte csak azért, mert ez a kifejezetten megnyerő és jóvágású sportember harminckét fogas mosollyal vigyorgott a kampányképeiken. A divatra gyakorolt elképesztő ereje annyira erős, hogy évekkel ezelőtt saját márkát alapított CR7 néven, amely sportboxer alsónadrágokat, prémium ingeket és lábbeliket dobott piacra. A kezdő márka annyira sikeressé vált, hogy a Nike sportmárka tíz körömmel kaparta a futballista küszöbét, hogy kooperáljon vele, és adja nevét a legújabb surranójához. Nyilván a nyolc számjegyű tiszteletdíj is befolyásolta a focista döntését, amit természetesen nem forintban kell érteni. Az ő stílusa inkább egy egyszerű vonalvezetést képvisel, jól párosítható darabokkal. Ha inspirálódni szeretnél a napi outfited összeállításakor, akkor azonnal kövesd be őt!

David Beckham - ő nem stílusikon, hanem maga a divatpápa

Senki sem vitathatja, hogy David Beckham a mai férfiak és nők idolja. A nőknek bejön, mert jó pasi, és a férfiak is számon tartják, mint stílusikont. Ezt bizonyítja az is, hogy az Armanitól a H&M-ig mindenki vele szerződik világraszóló kampányokra, ezzel dollármilliókat kaszálva évente. Azonban az angol focicsapat egykori kapitánya bizony nem volt mindig ilyen tökéletes. Vállalhatatlan stílussal és borzalmas frizurákban rugdosta a szabadrúgásokat egészen addig, amíg meg nem érkezett Victoria Adams, alias Beckhamné. Innentől a (közös) fejlődés nyilvánvaló, az ifjú pár megtanult öltözködni. Beckham egycsapásra szexisten lett, a közösségi oldalak sztrája, akit milliók követnek, frizuráját pedig férfiak százezrei próbálják leutánozni. Hogy ez mind Victoriának köszönhető vagy egy jól fizetett stylistnak, azt nem tudni, mindenesetre a sztárfocista stílusa követendő példa a mai uraknak!

Dwayne Wade - Amerika elsőszámú stílusikonja

A 198 centiméter magas profi kosárlabdázón pont olyan tökéletesen mutat a legdrágább öltöny, mint a szétizzadt kosármez. Erre már a legnagyobb amerikai férfi divatmagazinok is rájöttek, nem hiába nyeri el sorra a legstílusosabb sportoló díját 2006 óta a People, a GQ és az Esquire magazinoknál. Wade egy közös kollaboráció keretén belül piacra dobott egy sportcipőt a Converse szárnyai alatt, együttműködött a Stance márkával is, Naked fehérnemű kollekciót adott el a nevével, majd a Hublot milliós karóráiban villogott az amerikai vörösszőnyeges rendezvényeken. Mindezt becses feleségének köszönheti, aki egyébként a “főnöke” is a sportolónak, legalábbis abban a tekintetben, hogy ő menedzseli a sztár promóciós együttműködéseit. Ha kíváncsi vagy arra, hogy Wade hogyan válogatja össze a szetjeit, akkor keress rá az Instagrammon!

Roger Federer - a biztonsági játékos

Nem kérdés, hogy a világklasszis teniszező nem csak Wimbledon legjobban öltözött sportolója a monokróm sportszettjeiben, de férfiak millióit inspirálja nap mint nap kifinomult ízlésével. Ha éppen nem a galléros pólójában osztja az ászokat a teniszpályán, akkor a legújabb designerek roppant letisztult összeállításaival inspirálja követőit az Instagram oldalán. Ő az, aki tökéletesen hordja a háromrészes öltönyöket, hibátlanul variálja az egyébként könnyen unalmassá váló galléros pólót, de ami a legmegdöbbentőbb, hogy képes stílusosan hordani a fordított baseball sapkát úgy, hogy az egy pillanatig nem válik igazi suttyó faktorrá. Egyértelmű, hogy ő biztonsági játékos, ha a pályán nem is, a divatban mindenképp, de pont ezért érdemes őt követni, mert inspirálóan hathat minden kezdő divatot kedvelő pasinak.

Ilyen lezser stílussal csak győzhetünk a nyáron - Roadster

A Massimo Duttitól már nem először mutatunk példaértékű darabokat, és most újra így teszünk. Hogy miért? Mert egyszerűen nem tehetünk másképpen. Ezek a nadrágok, teniszpólók, ingek, blézerek, zakók a tökéletes nyár tökéletes ruhadarabjai, amikkel nem nagyon lehet hibázni. Alá is támasztjuk az állításunkat!

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting