Limitált kiadású Adidast kap a futballvilág egyik legőrültebb figurája
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Marcelo Bielsa figurája megkerülhetetlen a futballvilágban. A Leeds Unitedet 16 év után újra a Premier League-be vezető argentin tréner ugyanis nemcsak kiváló szakvezető, hanem az „őrült zseni” archetípusa is.

A futballpálya mellett szinte csak vödörre hajlandó ülni, de mostanában inkább guggol, és mosolyogni akkor se nagyon látja az ember, ha a csapata éppen gálázik. Bielsa az, aki az edzőtáborában csak egy kis alvókamrát kér magának egy ággyal, és aki mindig a csapat hivatalos tréningszerkójában jár, még a gálaestekre is abban megy.

Bizarrabbnál bizarrabb sajtótájékoztatókat tart, a meccseken gyakran idegállapotba kerülő mester ilyenkor hosszasan, monotonul motyog maga elé spanyolul, mintha csak a Texasból Mexikóba emigrált Sheldon Coopert hallgatná az ember, angolul viszont kétévnyi albioni edzősködés után sem tud, így a tolmácsa összegzi a mondanivalóját a brit újságíróknak – meg valószínűleg a játékosainak.

és a legváratlanabb pillanatban képes távozni aktuális klubjától, mert épp összekapott a klubtulajdonossal. Bielsát hazájában és egyes klubjainál sokan meg nem értett hősként tisztelik, bár őt ez valószínűleg hidegen hagyja. Argentínában legó- és mesefigurába is öntötték már a mestert, míg Marseille-ben a nevével fémjelzett kék vödröket próbálták a rajongókra rásózni.

A sztori most tovább pörög, hiszen a lendületes, látványos futballt preferáló Bielsa csapata remekül rajtolt az angol bajnokságban, a kultusza pedig így még inkább nem akar a múlt ködébe veszni. Nemrég pedig egy limitált kiadású Adidas sneaker is megjelent, amelyen az ő képe látható.

Kíváncsian várjuk, érkezik-e hamarosan az egész Bielsa-tréningszett, amihez az előrendelők ajándékba mondjuk egy Adidas-logós vödröt kapnak. A karácsonyfa alatt pont el tudnánk képzelni!

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.