Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nick Mead igazi harckocsi rajongó, megszállott gyűjtő. A legutóbbi zsákmánya egy Type-69-es tank volt - az orosz T-54-es kínai másolata -, amit egy katonai teherautóért és egy Abbot önjáró lövegért ( ez kb. 30 ezer fontot, azaz kb. 11 millió forintot ér) cserélt az eBayen. Az igazi meglepetés viszont csak akkor érte, amikor nekiállt felújítani...

Mert az 55 éves fickóval olyas valami történt, amire azt mondja az ember, hogy megéri egy ilyen látszólag totál felesleges, és körülményes hobbiba kezdeni, mint a tankgyűjtés: Nick ugyanis a renoválás közben az üzemanyagtartályban 5 darab, kb. 727 millió forint összértékű aranyrudat talált.

Nicknek egyébként kb. 150 darabos gyűjteménye van a legújabb darabbal együtt, de ilyen sikeres vásárlása még aligha volt. Sőt, talán ez az egy darab visszahozta az összes befektetett pénzt és energiát...

A harckocsi egyébként nem csak az arany miatt különleges: állítólag megjárta az öbölháborút, és az öt, egyenként öt kilós aranyrudat vélhetően iraki katonák rejtették el benne, akik Kuvaitból szerezték a zsákmányt.

Nick és műszerésze, Todd Chamberlain pedig azért nyitották fel a tartályt, mert a harckocsi múltja miatt megvolt a veszélye, hogy lőszer van benne - ráadásul a kocsi más részében már géppuskalőszert is találtak.

A sztori végén az is kiderült, hogy a két fickó igencsak törvénytisztelő: a giga zsákmányról értesítették a rendőrséget, akik lefoglalták az aranyat.

Az csak később dől el, hogy visszakapják-e a talált kincset, Nick viszont azt mondta, hogy "legalább a gyönyörű tankja meglesz".

(via The Sun)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.