Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lise Sarfati egy algériai születésű, Nizzában felnőtt fotós, aki 1979-ben oroszul diplomázott a Párizsi Egyetemen orosz fényképészetből.

1986-ban hivatalosan is a híres képzőművészeti főiskola, az Académie des Beaux Arts fotósává vált, majd ezek után közel tíz éven át Oroszországban élt, ahol pusztuló ipari épületekről, a deviáns életet élő, hányattatott sorsú orosz fiatalság mindennapjairól gyűjtött fotóanyagot főként Moszkva, Noriszk és Vorkuta környékén.

Első könyve, az Acta Est nagyon hiteles képet fest az orosz társadalom kórképéről, ugyanakkor a keleti világ keserű, gyakran lehangoló fotóiban valami elemi bohémság és életerő, amelyet az egykori keleti blokk országaiban gyakran lehetett érezni – főleg elmaradottabb társadalmi rétegekben, környékeken, bizonyos szubkultúrákban, főként ott, ahol igazán kijutott az (ex)szocreál sorsból. Ez a helyzet Oroszországra hatványozottan igaz, így nem csoda, hogy Sarfati fotói nagyon erősre sikeredtek, amelyen többek között a korra jellemző öltözködési szokások és viselkedéstípusok is megelevenednek előttünk.

  
  
 
  
  
  
  
 
    
 
 
     
  
  
 
 
 

Ez is érdekelhet:

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.