Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ősz érkezésével a világ kissé önmagába fordul. A bikini és a strandnadrág a ruhásszekrény alján rak fészket, velük együtt pedig a nyári emlékek is árnyékba húzódnak – még a levelektől omladozó fák is a búcsúzó dekoltázsokat siratják.

De amennyire a hervadás korszaka, ugyanannyira a megújulásé is az ősz – legalábbis mióta az ember modern utakat tört magának. És ha már az évszak derekát tapossuk, itt az ideje elővenni néhány öltözködési tippet, amely segíthet nekünk átvészelni az évszakot. Ebben az anyagban a cipőkre fogunk összpontosítani.

Átmeneti cipő

Egy átmeneti cipőre mindenképpen szükséged lehet, ugyanis az ősz nem napra pontosan érkezik, és olykor az is megesik, hogy a tél helyett a nyárra kezd visszakacsingatni. Egy hosszú szárú, zárt, bélés nélküli lábbeli könnyed megoldást jelenthet a kissé kiszámíthatatlan időjárás során, és akár az év bármelyik napját át lehet vészelni benne.

Converse Ctas II HiÁr: 22 480 forint

A nebuk bőr egyébként fajtájánál fogva jól ellenáll a szennyeződésnek és a kopásnak, továbbá ebben a modellben (is) már jelen van a Nike-tól megörökölt Lunarlon talpbetét, így a cipő kényelmileg és ortopédiailag is ráhúz egy szintet a régi Converse-ekre.

Sportcipő

A mozgás a zordabb idő beköszöntésével sem maradhat abba. Ha sportcipőt választunk őszre, fontos, hogy némileg vastagabb legyen az anyagja, de ne túlságosan, hiszen elsősorban aktív tevékenység közben fogjuk használni, így a (ki)melegedés garantált – ezért nem utolsó szempont az sem, hogy jó légáteresztő legyen. Legyen jó barátja a víz, de legalábbis ne viszolyogjon tőle, hiszen mégiscsak egy csapadékos évszakról beszélünk: mozogjon jól a nedves, csúszós talajon. Itt van például az Adidasnak a Kanadia 7 TR GTX típusú sportcipője, amely amellett, hogy vízhatlan, remekül boldogul a nehezebb terepen is, jó a tapadása, és a robusztusabb alkata ellenére könnyű, kényelmes a viselése:

Adidas Kanadia 7 TR GTX; Ár: 24 999 forint

Bakancs

Mert egy bakancs ősszel is nagyon jól jöhet. Ha például beütne egy igazán hervasztó őszi zuhany, ami nagyon nem akarna elmúlni, vagy ha kilépnél mindennapokból, s mondjuk túrára, horgászatra adnád a fejed, vagy pár napot elhúznál a vidéki házadhoz, akkor mindenképp szükséged lehet egy darabra. Ne legyen olyan masszív, mint téli kollégái, hiszen nem készülünk (még) rá a fagyhalálra, de a kellő védelmet és dinamizmust biztosítsa azért a lábunknak. A Bugatti utcai bakancsát főként városi terepre tervezték, ennek ellenére remek választás lehet:

Bugatti bakancs; Ár: 24 999 Forint

Utcai cipő

Egy olyan csuka sem árt, amelyben elsősorban a szabadság és a kényelem megtapasztalása a legfontosabb, és amely jól jöhet az egyszerű mindennapok során. Például kiugrasz bevásárolni, vagy a haverokkal inni egyet, de egy könnyed séta vagy mozizás során is igazi áldás lehet egy laza utcai cipőt a lábunkra húzni.

Calvin Klein Black Label; Ára: 42 100 forint

Félhivatalos cipő

Amikor fontos az elegancia, de ugye nem életbevágó. A gumitalpú, bélelt, mégis letisztult Derby elegáns megjelenést kölcsönöz neked, de a lazaságodtól sem foszt meg téged:

Derby cipő; Ára: 9 499 forint

Hivatalos cipő

Ilyenkor fontos, hogy minden pontra legyen téve rajtad. A nyakkendőd, az öved, az órád, minden egyes kellék hozzátehet, illetve elvehet a megjelenésedből. Azon talán nem érdemes vitatkoznunk, hogy a cipő az egyik legfontosabb öltözködési elem, ezért érdemes jól megválogatni s bespájzolni egy tökéletes darabból, amely nagyon jó barátunk lehet a hivatalos alkalmak során. Ez a cipő a Bugatti idei őszi-téli kollekciójához tartozik, és nagyon jónak tűnik:

Bugatti Lando Black; Ára: 33 900 forint

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.