Nyaralni indulsz, de sehogy sem pakolja be magát a bőröndöd? Mutatjuk a trükköket, hogyan ne kapj migrént már a pakolásnál.

Nyaralás, pia, lazulás: a gondolat tök jó, de te már a bőröndöd bepakolásánál veszett ügynek érzed? Tartsd szem előtt a következő nyolc lépést, így az energiádat majd csak a bulizásra kell fordítanod.

A kevesebb… jobb!

Felesleges mindenféle ruhával telepakolnod a bőröndöd ha pihenni mész és nem egy divathétre. Mérlegelj, hogy mi az, ami igazán fontos, mit fogsz tutira felvenni.

Tekerj és ne hajtogass

Biztosan te is láttál már olyan videókat, ahol gurigába tekernek mindenféle ruhadarabot, pólót, nadrágot, bármit. Neked is ezt kell követned, ha helytakarékos akarsz lenni és a ruháid sem lesznek halál gyűröttek, mire megérkezel.

Töltött cipő

Király megoldás, ha a cipődet kitömöd zoknival, vagy egyéb olyan ruhával, amit amúgy is el akarsz vinni, így plusz helyre tehetsz szert és még a cipőd sem deformálódik el.

Használj kis flakonokat

Ma már minden drogériában lehet kapni olyan üvegcséket, amibe átöntheted a tusfürdődet, samponodat és miegymást. Sokkal kisebb helyet foglalnak, mint a félig tele lévő, de hatalmas flakonjaid, repülőre is bátran felviheted velük a 100 milliliteres cuccaidat, plusz garantáltan cseppmentesen zárnak.

Vigyázz a cipődre

Arra már adtunk tippet, hogyan őrizd meg a cipő formáját, de nem árt egy zacskóba tenni mielőtt bedobod a bőröndbe, ha nem akarod, hogy a talpa összekoszolja a többi ruhádat is.

Szagmentes bőrönd

Egy-egy izzasztó nyári nap után a bőröndbe gyűrni az izzadt pólókat nem túl jó megoldás: minden más cuccod szagos lesz. Erre az egyik, vagy inkább az egyetlen faék-egyszerűségű, de azért fontos recept, ha zacsiba teszed a nyaralás alatt felhalmozódott szennyest és voilá, nem fog bűzleni a csomagod. Szóval mindenképp legyen nálad 1-2 extra zacskó ilyen esetekre.

Csekkold előre az időjárást

Mielőtt beleveted magad a csomagolásba, nem árt, ha rákeresel milyen időjárás is lesz és eszerint pakolsz. De azért mindenképp vigyél magaddal a kánikula-előrejelzésnél is esőnapra ruhát: például a bőrdzseki minden esetben jolly joker: vagány és jól jön, ha lehűl az idő.

Csomagold be az öltönyödet helyesen

A vékony anyagú öltönyök a nyár nagy slágerei, így nyaralás közben is vagány leszel benne, de nagy hátrányuk, hogy baromi könnyen gyűrődnek. Ha nem csomagolod jól. Viszont nem nehéz faszán bezsákolni: egy drót vállfára először tedd fel a nadrágod, majd jöjjön az ing, végül az öltöny, aminek az ujját elől keresztbe teszed és mindezt beteszed egy fillérekért beszerezhető textil öltönyzsákba, az egészet pedig finoman fektetve a bőröndöd legaljára vagy a legtetejére. Ennyi, ezzel a módszerrel vasalót sem kell használnod.

Reméljük segítettünk; már csak egy király úti célt kell kinézned és indulás!

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting