Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

De mi rövidre fogjuk és elmondjuk, te hogyan teheted magadévá.

Kaliforgizálj Hank Moody-val

A hét évadot megélt Californication (azaz Kaliforgia) sorozatban David Duchovny alakítja Hank Moody írót, aki alkotói válsága mellett megszámlálhatatlan nőt, epikus beszólást és görbe estét tűzött a kalapjába. Egy mondatban úgy jellemeznénk: egyszerre akarsz ő lenni és adsz hálát az égnek, hogy nem Hank Moody vagy.

A cinikus és nőfaló Hank Moody signature szettje a sötét napszemcsi, fekete póló, sötét farmer és sport- vagy bőrkabó (eseménytől függően), amit, valljuk be, azért nem túl nehéz utánozni. De mégis mitől működik ennyire?

Attól, hogy baromira nincs túlgondolva – ésmégis minden baromi jól passzol a csávóra. Napszemüvegből vagy Ray Ban vagy Persol Havana darabok vannak rajta, a random fekete póló jó anyagból készült, a testalkatához tökéletesen passzoló Hanes T-shirt (ami amúgy rohadt olcsó), a nadrág pedig többnyire Levis straight cut farmer. A hedonista életet élő, tehetséges, de az életét folyamatosan elcsesző író nagyon egyszerű outfitje azt sugallja: pont leszarom, mások mit gondolnak.

Ha te is ezt mondanád a világnak és nem vagy a nagy minták, látványos divatgesztusok vagy az olaszos üzletemberbarokk embere, akkor a Hank Moody szett nagyon is a te világod: amire figyelj, hogy igazán minőségi darabokból szerezd be a legegyszerűbbet – hidd el, máshogy fog állni és más lesz a kisugárzásod is tőle.

Sebhelyes arc, sebtelen stílus

A sebhelyesarcú Tony Montanája olyan kultuszkarakter, akinek a stílusa kábé egy évtizedig meghatározta a nyolcvanas évek (maffia)stílusát. Az Al Pacino által alakított karakter még streetballozni is virágos ingben megy és Givenchy-t visel totálisan LeBron, Durant vagy épp 'Melo, előtt, az ikonikus, tigrises ingről nem is beszélve.

Aztán persze jöna Big Boss stílus: semmi virágos ing vagy bandana: óriási ingnyak, háromrészes öltöny. Majd újabb váltás: Miami főnöke teniszpólóban, aviátor-szempában, utána pedig végigjönnek a szemérmetlenül kigombolt ingek, feltűrt ujjak, arany nyakláncok, gyűrűk, selymek, lakkbőr cipők: egyszóval az elképesztően drogfőnök, badass outfitek.

Montana szerelésein tökéletesen látszik, mennyivel többre telik neki és mennyivel otthonosabban mozog az egyre inkább rászabott ruhadarabok világában. Amit Tony Montanától elleshetünk, az a kompromisszum nélküli extrravaganza, színek, minták, gombolás és fazonok terén is – plusz azt, hogy a fekete és az arany mindig is a legdope-abb összeállítás lesz, amíg világ a világ.

Nem csak Mr. Ripley tehetséges

A Tehetséges Mr. Ripley olyan kultfilm, amit azonnal pótolnod kell, ha még nem láttad. A filmben Dickie Greenleaf (Jude Law) testesíti meg az olaszos tengerparti stílus és a hamisítatlan életöröm tökéletes elegyét.

Greenleaf szettjeiből az a fajta suliból ellógós, csíntalan sárm sugárzik, amit komoly felnőttként nagyon érdemes újratanulnunk. Rövidebb a rövidnadrág, mint kéne, a póló nőiesebb szabású, mint amit megszoktunk; a konvencióktól elrugaszkodott, merész fiatalság tükröződik ezekben a világos-domináns outfitekben. A homokos tengerpartok minden könnyedsége és álmodozós, időből kiszakított hangulata benne van ezekben a fehér-fehér szettekben:stílusos, de mégsem komolykodó hatású, fiatalos és könnyelmű érzésünk van, ha ezekre a szettekre nézünk – minthogy ez is Law karaktere a filmben.

Olaszosabb, vízpartibb már nem is lehetne: Greenleafszinte mindig vádliközépig hanyagul feltűrt, vékony vászonnadrágokban élvezi az életet, fehér sportcipőihez pedig a legritkább esetben húz zoknit. Ha viszont egyszer leváltja a fehér-fehér kombókat, Law nem finomkodik a mintákkal: virágos rövidnadrág, vastag csíkos nyakkendő, kékek és rózsaszínek bátor kontrasztjait viseli magán, melyek extrovertált személyiségét csak még háromszor annyira aláhúzzák.

Ami pedig teljesen biztos: bármit is vesz fel, Law az igazi, önfeledt mediterrán lazulás stílusát hozza, melyet minden nyaralásra felírnánk receptre.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.