Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az egyik legjobb dolog a hidegben, hogy végre elővehetjük a kedvenc téli bakancsunkat, nem? Hogy a téli lépőnkhöz a farmerunk is tökéletesen passzoljon, elég pár apró okosságot bevetni.

1. Betűrve

Ha betűrnéd a farmerod a bakancsodba egy szép havas vagy egy kevésbé szép, de annál latyakosabb napon, akkor ügyelj rá, hogy ezt slim-fit farmerban tedd meg! Ha egyenes szárú, vastagabb anyagú és jobban elálló, bővebb farmert tűrsz be, az anyag csúnyán el fog állni a bakancsod tetején – és az esztétikai feketepont mellett még könnyebben ki is tűrődik, így simán beázol, ha boka fölöttig ér a hó/latyak.

A betűrt farmer mellesleg leginkább azokkal a bakancsokkal a legjobb párosítás, mint a fent látható, éppen vádli alatt végződő darab.

2. Felhajtva

A betűréshez lépest a felhajtással sokkal változatosabb eredményt érhetsz el; míg a betűrt stílus leginkább praktikus, addig felhajtva bárhol megjelenhetsz benne és jól fogsz mutatni – legyen az munkahely, randi, ünnepi vacsi (mostanában leginkább ez utóbbi). A felhajtáshoz érdemesebb a vastagabb anyagú farmerokat választani, így a felhajtás stabilan úgy is marad és nem kell folyton a bokádhoz hajolgatnod.

A minőségi farmereknek pedig legtöbbször a szegélye is szép, így jól fog mutatni a világosabb rész és az oldalsó varrás is. Ez a stílus legjobban az ilyen városi-de-Normafára-is-jó, urbánus, de laza túrázásokhoz is frankó bakancsokhoz passzol.

3. Felpolcolva

Itt igazából csak a farmerod hátsó részét tűröd be, az első része lazán a bakancsra lóg. Ez a stílus a fűző nélküli bőrbakancsokkal tökéletes páros, egyszerre laza, de mégsem hanyag – erőlködés nélkül tűnsz elegánsan lezsernek benne. Fűzős lépőknél pedig az ellentettje is zsivány: mikor a nyelvénél tűröd be és hátul lejjebb hagyod!

Ez a stílus is leginkább slim-fit farmerokkal működik (hadd jegyezzük meg, csak a félreértések elkerülése végett, hogy a slim-fit az a kicsit feszesebb, de amúgy mattegyenes stílus, nem a teljesen feszülős, sztreccses hatású nadrág!), úgyhogy ha nem olyanod van, akkor mindenképp csekkold, hogy nem áll-e bénán el a bokád fölött, ha betűröd! Ha igen, akkor mindenképp kerüld el és inkább válts felhajtásra/betűrésre.

Stílusos telet kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.