Harminc fok fölötti hőben nem egyszerű elegánsan öltözni. De nem is lehetetlen, ha megfogadod ezt a pár trükköt.

Egy jó szett nem csupán a szemnek kellemes, hanem nagyon sok mindent meghatároz a meghódítandó hölgy szemében. Pozitív benyomást keltesz, ami kellemes emléket hagy a másik félben és a legjobb esetben további randikhoz kapcsolja fel a zöldlámpát. De hogyan lesz tökéletes egy randiruházat úgy, hogy te sem füstölsz ki a negyvenmillió fokban?

Smart rövidnadrág

Nem elvetemült ötlet randira rövidnadrágot venni – főleg akkor nem, ha teraszos helyre beszéltétek meg a találkozót. Ha a rövidnadrág mellett döntesz, akkor ügyelj arra, hogy smart shortot vegyél, azaz olyan rövidnadrágot, ami a hivatalosabb, irodai nadrág rövid változata. Érjen nagyon kicsivel térd fölöttig és ügyelj arra, hogy ne lógjon a lábadon vagy lengjen a térded körül. Az ilyen nadrágok inkább haveri sörözésekhez jók, egy randihoz sokkal fessebb egy olyan rövidnadrág, ami követi a vonalaidat fenékben és combban is. Színekben pedig a mélykék-fekete-fehér-bézs színeket ajánljuk leginkább, mintákban pedig legyél visszafogott vagy teljesen engedd el.

Hosszú nadrág, amiben nem fősz meg

Ha tutira szeretnél menni, akkor viselj hosszú nadrágot. A hőguta elkerülése érdekében válassz lenvászon nadrágot vagy chinot, amiről itt adunk nagyon bő lére eresztett tippeket:

Világos színek

A világos színek nem csupán bizalmat ébresztenek, de sokkal praktikusabbak is nyáron: nem annyira napmágnesek, mint a sötét tónusok. Figyelj arra, hogy harmóniában legyen a nadrág-felső-cipő: fehérhez ne vegyél fel még egy fehéret vagy ne tolj két kéket egymással, hanem hozd összhangba az egyes ruhadarabokat.

Öltönyt, nyakkendőt felejtsd otthon

Erre gondolom mini hiphiphurrát nyomott a fejedben a hőséggomb – joggal. Azonban nem csak a nagy meleg miatt javasoljuk, hogy hanyagold ezeket, hanem azért, mert nem tárgyalni mész, nem hivatalos irodai eseményen veszel részt, hanem randin – az öltöny-nyakkendő szett pedig túlságosan formális ehhez az alapvetően intim alkalomhoz. Ha hűvösebbre fordul az este, akkor egy smart casual zakót ajánlunk, esetleg díszzsebkendőt tehetsz a felső zsebébe (mert nagyon olaszosan vagány), de a nyakkendő-öltöny tényleg sok.

Hosszú ujjú ing, pólóing, póló

Ha hallgatsz ránk, akkor nem hordasz rövid ujjú inget, mert nagyon esetlen karaktert kölcsönöz: olyat, mintha az anyukád öltöztetne valamilyen nagykeráras outletből érettségire. Hosszú ujjú ingekből is vannak remek darabok, melyekben nem égsz el élve nyáron (lásd: lenvászon), ha felhajtod könyökig, remekül festesz benne, garantáljuk. Ha viszont túlontúl melegnek érzed az időt egy inghez, akkor nagyon-nagyon ajánljuk a pólóinget! Fogja az izzadságot, nem erőlködősen elegáns és teljesen nyárias, randipozitív viselet.

És egy sima póló is teljesen tökéletes tud lenni, ha jól kombinálod!

Ápoltság

Végül talán a legfontosabb, hogy a penge szett mellett ne hanyagold el a higiéniát sem – mind a látható és láthatatlan dolgokban. Tiszta körmök, friss illat, ápolt szakáll vagy szépen karban tartott arc, frissen mosott haj. De ne ess túlzásba és nehogy túlparfümözd magad – valamilyen citrusos illatú dezodor és szolid aftershave krém/szakállápoló olaj ezerszer jobb választás, mint literszámra locsolni magadra a Hugo Bosst. Ha szereted a parfümöt, akkor tényleg minimálban told: csuklóhajlatra és áll alá elég 1-1 csepp.

Ha ezeket betartod, akkor a többi már csak a hódítási skilljeiden múlik – a megjelenésed ezekkel a tippekkel biztosan tízpontos lesz.

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”