Mert elegáns sapkák márpedig vannak. Új kategória született a divatban!

Az idei Oscar-gála férfidivatja végre eltért a korábbi évek dögunalmas semmilyenségétől. Volt, aki továbbra is a klasszikus stílusban maradt, de a rengeteg bársony, élénk szín és nem mindennapi kiegészítő kellemesen feldobta az eseményt.

A szokatlan kiegészítők egyike volt a Legjobb férfi mellékszereplő díj nyertese, Mahershala Ali sapkája, amit egy tojáshéj színű, Mandarin galléros inghez és egy fekete öltönyhöz tudott választani. A képeken nem látszik más, mint egy átlag beanie, amiben az ember havat lapátol hajnalok hajnalán, esetleg forralt bort szürcsöl a jégpálya mellett, miközben a kiscsalád esik-kel a korcsolyázás közben.

Na, de kiderült, nem akármilyen sapkáról van ám szó! A kérdéses darab Gigi Burris kalapkészítő alkotása, és a The Sharina névre hallgat. Bizony, a gálasapkáknak neve is van, kérem szépen. A dizájner azt sem titkolja, hogy nem újdonság a remekmű, hosszú szezonok óta készíti ezt a fazont női és férfiváltozatban is – az Oscarral járó felhajtás pedig reméljük, nagyon jót fog tenni az egyébként 100 ezer forint körüli áron futó sapka eladásainak.

Ali stylistja is megszólalt a kérdésben, és szerinte bátran nevezhetjük formális beanie sapkának a szóban forgó terméket. A hagyományos kötött anyag helyett ez a sapka velúr hatású filcből készül, és gőz, valamint kötél segítségével hajtogatják a fából készült mintázóforma köré.

Ha kedvet kaptál az elegáns sapkához, jó hír, hogy a tervező a nyári szezonra szalmaváltozattal is készül.

És ezt olvastad már?
Ez a babakék óra valószínűleg minden listaár-piaci ár rekordot meg fog dönteni a jövőben
Rengeteg fotód, videód, nagy fájlod van? Megtelik a géped? Itt a megoldás, ha állandóan tárhely gondokkal küzdesz!