Lenny Kravitz igazi reneszánsz ember, nemcsak fantasztikus énekes és gitáros, de a divathoz is különleges érzéke van, a legutóbb például egészen elképesztő zongorát tervezett a Steinway & Sons számára.

Lenny Kravitz nevéről szinte biztos, hogy az American Woman vagy az Are You Gonna Go My Way gitárszólója jut eszedbe, pedig az első hangszer, amin játszott, a zongora volt. Ötven évvel, tizenegy albummal és négy Grammy-díjjal később Lenny Kravitz még mindig őrzi a gyerekkori zongoráját, most pedig egy egészen különleges darabot tervezett.

A zongora egyszerre Art Deco és modernista, ugyanakkor az afrikai művészet jegyeit is magán hordozza, erre utalnak a kézzel festett törzsi motívumok, a szék leopárdmintás kárpitja és az afrikai szobrokat idéző masszív lábak.

A Steinway-nél már 1853 óta készítenek hangszereket, de ehhez foghatót még nem láttak, a kész zongora látványa azonban őket is meggyőzte.

A Steinway műhelyében összesen tíz példányt készítenek a Lenny Kravitz által tervezett hangszerből, amit egyenként kétszáz óra alatt építenek meg, és 500 ezer dollárért kínálják majd. A 150 millió forintnak megfelelő összeg jelentős részét pedig annak a harlemi művészeti iskolának ajánlják fel, ahol gyerekkorában Kravitz is tanult.

(via)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Igen, egy menő sneaker is lehet vegán!