És tényleg, szó szerint. Ennek a gépnek története van, ugyanis a tulajdonosa egy híres producer volt, aki a The Doors-szal és Janis Joplinnal is dolgozott.

Most Jeff Suhy úgy döntött, hogy 150 ezer dollárért megválna tőle, és ennyi pénz nem is tűnik olyan soknak a képeket látva.

De még a fotóknál is jobb a sztori, ami a kocsi mögött van.

"A '60-as évek - Szex. Drogok. Rock ‘n Roll. És ami még fontosabb, autók.
Az évtized, amikor a Beatles és Jimi Hendrix egyszerre robbant be minden idők legjobb autóival. Természetesen a sportautók és a Rock 'n Roll kéz a kézben járnak, ami különösen igaz erre az 1968-as Porsche 911L-re."

 

Röviddel a The Doors második albumának (Strange Days) megjelenése után Paul Rothchild megvette ezt az eredetileg sötétzöld metál 911L-t 1968 augusztusában. Rothschild egy évvel később David Anderlének ajándékozta a kocsit, Isten tudja miért. Talán úgy érezte a kocsi olyan ajándék, mint a zene, amit meg kell osztani?

 

1989-ben, egy kezdő, Jeff Suhy csatlakozott az A & M Studioshoz, az akkor már legendás David Anderle szárnyai alá. A mentori évek alatt Jeff és David között erős barátság alakult ki. Olyannyira, hogy az 1995-ben David odadobta Jeffnek a Porsche kulcsát, és azt mondta, hogy emlékezteti a fiatal önmagára és azt szeretné, hogy a nyomdokaiba lépjen. Ahhoz meg szükség volt a Porschéra.

Szóval ez a kocsi kalandos története, és így nézett ki a 2006-os restaurálás előtt:

És így a felújítás után:

 

A teljes sztori itt érhető el, érdemes végigböngészni.

(fotók: Nima Salimi)

És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting