Manapság már nem nagy ügy tetkót szerezni, boldog-boldogtalan villogtatja őket a strandon meg a fesztiválokon. Ha viszont ki akarsz tűnni a tömegből, érdemes néhány dolgot átgondolni, mielőtt magadra varratnál bármit is!

1. Jól gondold ki a mintát!

Mindegy, hogy felirat vagy egy figurális műremek kerül rád, gondolj arra, nem mindig fog jó ötletnek tűnni a magvas “Bűn az élet anyám” gondolat, vagy éppen egy japán írásjel, ami nem is az, aminek hitted.

2. Nézd meg, kivel csináltatod!

Kérdezz körbe olyan ismerősöket, akiknek tetszik a tetoválása! Minden művésznek megvan a maga stílusa, amiben nagyon ügyes, viszont nem biztos, hogy más irányokba szívesen megy, ha egyáltalán bevállalja. Az Instagram is jó szolgálatot tesz, ha kutakodni akarsz a választott tetováló művészetében.

3. Hidratálj!

Nyilván már rémesen unod, hogy mindenki ezt szajkózza, de képzeld, még tetoválásnál is fontos, hogy a bőröd ne legyen kiszáradva (téli bőrápolás, helló!), akkor ugyanis kevésbé marad benne a festék.

4. Maradj nyugton!

Ne várd meg, hogy a tetoválómester agyára menj a nonstop ficánkolással, mocorgással.

5. Ne sajnáld a zsét!

Lássuk be, egy tetkó nem létszükséglet. Készülj fel, hogy egy minőségi szalon és az elismert művész kemény pénzekbe tud kerülni. Gondolj arra, hogy (jó esetben) egész életedben magadon fogod viselni a rád varrt mintát, a minőség elengedhetetlen.

6. Kövesd az utasításokat!

Ha szeretnéd, hogy a minta minél tökéletesebb legyen, és amúgy el se fertőződjön, tartsd be az utólagos ápolásra vonatkozó előírásokat. A gyógyulási folyamat nagyjából két hét, addig ne vagánykodj feleslegesen!

7. Nyak, arc, kézfejek kizárva

Hacsak nem a legkreatívabb szakmák egyikében dolgozol, olyan helyre varrass, amit szükség esetén el tudsz takarni. Nem akarsz miatta hátrányos megkülönböztetést valami kreténtől, és persze a hülye kérdéseket sem akarod hallgatni a témában, ugye?

8. Kerüld az érzékeny területeket!

Bármilyen kemény fából is faragtak, az első tetoválásnál kerüld a necces területeket. Intim testrészek, talp és hasonlók felejtősek!

9. Csak tisztán!

Bár a filmekben mindig jó poén, ha a főszereplő valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt tetováltat, IRL ennek sosincs jó vége.

10. Magadnak csináltasd, ne másnak!

Egy tetoválás igencsak végleges dolog, és kérdezz meg bárkit, aki már megpróbálta lézerrel eltávolíttatni, nem fogja ajánlani. A jó hír, hogy nem kell kapkodni, akkor foglalj időpontot, ha készen vagy meglépni a dolgot. Ez a te döntésed, és ne engedd, hogy bárki rábeszéljen vagy akár lebeszéljen róla!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Igen, egy menő sneaker is lehet vegán!