Érkezett hozzánk egy olvasói levél, ami nagyon is aktuális témát feszeget: mit viseljen a vőlegény az esküvőjén.

Rengeteg cikk, fotósorozat, katalógus születik menyasszonyiruha-témakörben, de valljuk be, hogy a férfiak ugyancsak elhanyagoltak ez ügyben. Pedig te is jól akarsz kinézni. Az mégsem oké, hogy az ifjú ara ott pompázik a legvadabb szettóban, te meg a ballagási öltönyödet próbálod begombolni halkan pityeregve.

Az első nagy kérdések

Az esküvői öltöny első kérdése, hogy csináltatod, veszed vagy kölcsönzöd. Amennyiben csináltatni szeretnéd, jó, ha elkezded a folyamatot fél évvel az esküvő előtt. Ha veszed, vagy kölcsönzöd, akkor is érdemes legalább három hónappal a nagy nap előtt intézkedni. Mindig gondolj arra, hogy bármi közbejöhet, amit nem láthattál előre. Nagyon fontos, hogy mindegyik variációnál tartsd a súlyod, mert öt kiló pluszt megérez egy szép öltöny.

Bérlés vagy vásárlás?

Döntsd el, tudsz-e használni egy ilyen csoda darabot a továbbiakban? Valljuk be, hogy az ember viszonylag ritkán sasszézik egy szmokingban, főleg Magyarországon, ahol még egy rendes bál sincs (van, csak nem öltöznek ki az emberek). Természetesen most már elérhető viszonylag normális árakon a fast fashion márkáknál is a szmoking, de ha tervezői darabot szeretnél, mélyen a zsebedbe kell nyúlni. Maga a bérlés 15-45 ezer forint között van, attól függően, milyen minőségű a szmoking.

Szmokingok a Zaránál

Mik az alapszabályok?

Leginkább az esküvő típusa határozza meg, milyen legyen az öltözék. Hiszen nem ugyanazt viseled egy vintázs, grillezős alkalomra, mint egy szállodai állófogadásos eseményre. Alapvetően a következőkben gondolkozhatsz: frakk, szmoking, háromrészes öltöny. Nyilván, ha Balin esküsztök a tengerparton, akkor ennél jóval lazább outfit is megteszi. Sok függ a menyasszony ruhájától is, ha nagyon formális, tradicionális, akkor érdemes a frakk irányba menni, ha elegáns, de inkább az aktuális trendek felé megy, jöhet a szmoking, ha teljesen elrugaszkodik a hagyományoktól, és inkább tűnik estélyinek, mint esküvői ruhának, akkor a háromrészes öltöny lesz a befutó.

Hogyan válaszd ki?

Bizonyára szuper ízlésed és egyéniséged van, de vannak olyan befolyásoló tényezők, amiket nem érdemes figyelmen kívül hagyni.

Az anyagok és színek

Az, hogy milyen anyagból van az esküvői öltözéked, nagyban befolyásolhatja az egész hangulatodat az esküvőn. Nyáron érdemes a selyem-gyapjú keverék öltönyre rámenni, a színek pedig a kék, szürke, bézs és ezek árnyalatai, télen  bátran válassz 100% gyapjút, vagy gyapjú-mohair keverék anyagot, fekete, sötétkék, vagy grafitszürke színben. Ha nagyon követed a divatot, bármelyik évszakban jöhet a bordó, kobaltkék és egyéb őrületek, a lényeg, hogy jól érezd magad benne, és a menyasszonynak is tetsszen.

És most jöjjön néhány esküvőfajta, és az ajánlataink rá (a teljesség igénye nélkül):

Elegáns esküvő

Sok vendég, drága catering, elegáns helyszín.

Vidéki lagzi

Még több vendég, töltött káposztás fíling, sátras megoldás.

Vintage esküvő

Kevés vendég, alternatív étel, erdőszéli helyszín.

Bali tengerpart

Kettesben, utána vacsi egy étteremben, tengerparti naplemente.

Baráti bulis esküvő

Közepes embertömeg, koktélozós, falatkázós, laza helyszín.

 

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”