A divattervezők dolga sem egyszerű, hiszen szezonról szezonra valami újat kell kitalálniuk. De ezekre a rémségekre akkor sincs mentség.

Ha gondosan megvizsgáljuk a szezon divattrendjeit, számos borzalomra lehetünk figyelmesek. Persze, vannak vicces trendek, meg olyan bemutatók, amiket a hírverés érdekében tolnak túl, de a most következő öt koncepció úgy, ahogy van, gázos. Szerencsére van alternatíva, mutatjuk azt is!

Zakó, ing nélkül

Dries van Noten, Hermes, Etro

Nemcsak a kifutókon, a vörös szőnyegen is támadnak az ing nélküli öltönyök, de valljuk be, ez nem egy követendő példa, hacsak nem vagy szupermodell vagy hollywoodi híresség félistentestben.

Ha nincs kedved ingben feszengeni, válassz egyszerű pólót, vagy kubai galléros inget a zakó alá!

Polo Ralph Lauren, H&M, COS

Batikolt anyagok

Christian Dada, Amiri, MSGM

Vannak dolgok az életben, amiket csak egy jó adag tudatmódosító szerrel lehet igazán élvezni. Ilyenek a batikolt minták is, és ahogy a drogokat, ezt a trendet sem támogatjuk. Ha már feltűnő mintákra hajtasz, meríts a korábbi szezonokból inspót, és barátkozz a virágokkal, a hawaii printtel, vagy éppen egy jó csíkossal.

Zara, Altea, Reserved

A rongyos sneakerek

Gucci

A nagy divatházak egy ideje sportot űznek abból, hogy minél szakadtabb cuccokat áruljanak minél drágábban. A Balmain már vagy tíz éve óriási bizniszt csinált 2000 euróért vesztegetett lyukas pólóival, és az üzleti modellt azóta is alkalmazzák a tervezők. Idén a Gucci próbál 600 eurós szakadt tornacipőkkel kaszálni, és aki megveszi, meg is érdemli.

Ha jó sneakerre vágysz, inkább újíts be egy időtálló fazont!

Adidas Nite Jogger, Converse, Puma Suede

Forrónaci férfiaknak

Louis Vuitton, Prada, Fendi

Thomas Magnum óta senki sem volt képes arra, hogy menő legyen túl rövid sortban. Hiába próbálják erőltetni a divatguruk szezonok óta ezt a dilit, bízunk benne, hogy a forrónaci idén is csak a rúdtáncórákon lesz kötelező darab.
Ha már mindenáron divatozni akarsz a rövidnadrágodban, válassz legalább combközépig érő szabást, akkor biztosan nem fogsz többet mutatni, mint szeretnél. Ja, és ne lógd el a lábnapot!

H&M, Bershka, Reserved

Neon mindenhol

MSGM, Versace, Louis Vuitton

A kifutókon csodásan mutattak a neoncuccok, felébresztették bennünk a 90-es évek rave-partijai iránti nosztalgiát, de hogy újra az utcán lássuk ezeket a színeket? No way! A neon legnagyobb baja, hogy egy pillanat alatt idejétmúlttá fog válni, ráadásul igénytelen, olcsó hatást kelt.

Ha színesen szeretnél öltözködni – és ez jó dolog –, válassz telt narancs színt, vagy éppen fakó rozsdát, barátkozz egy visszafogottabb sárgával, vagy egy mély zöld színnel.

Massimo Dutti, ASOS, Zara

És ezt olvastad már?
És tényleg elkészült: íme a pixel ízű kóla
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!