Még, hogy a cipő nem érték! Ezeket a többmilliós, vagy akár milliárdos kreációkat látni kell!

Stuart Weitzman – Hamupipőke papucs – 2 millió dollár (kb. 600 millió forint)

A pántos papucs olasz bőrből készült, a készítőjét a mesefigura, Hamupipőke inspirálta. A gyémántokkal kirakott csipkeszerű pántok végig csavarodnak a lábon. Egy 5 karátos Amaretto gyémántot is tartalmaz, ami önmagában is 1 millió dollárt ér. Alison Krauss, a countryénekes viselte a 2004-es Oscar gálán.

Stuart Weitzman - Rita Hayworth cipő – 3 millió dollár (kb. 900 millió forint)

Rita Hayworth helyet kapott a divattörténelemben, amikor Stuart Weitzman cipővé alakította a híresség által viselt fülbevalókat. az ékszer kiemelt helyet kapott a cipő közepén. Különlegesen értékes drágaköveket tartalmaz, a gyémánttól a zafíron át a rubinig. A lábbeli jelenleg Hayworth lányának, Yasmin Aga Khan hercegnőnek a tulajdona.

Rubint cipő - 3 millió dollár (kb. 900 millió forint)

Harry Winston ékszertervező fia, Ron Winston a nagy klasszikus, Az Óz a nagy varázsló 50. évfordulójára készítette a különleges rubint cipőt, utalva, Dorothy varázserejű lábbelijére. 4600 rubin felhasználásával készült és gyémántokat is tartalmaz. Nem véletlenül annyi az értéke, amennyi.

Debbie Wingham magassarkú – 15,1 millió dollár (kb. 4,5 milliárd forint)

Igen, ez egy milliárdos nagyságrendű lábbeli. A mézeskalácsra emlékeztető magassarkú cipő a világ legdrágább és legritkább drágaköveivel van felszerelve, például kék és rózsaszín gyémántokat tartalmaz. A cipő maga platinából, tiszta aranyból és bőrből készült.

Jada Dubai, Passion Jewelers – Arany-gyémánt cipő – 17 millió dollár (kb. 5, milliárd forint)

A győztes pedig egy igazi aranycipő, ami Jada Dubai és a Passion Jewelers együttműködésével született. 15 karátos aranyból készült és többszáz gyémántot használtak fel a díszítéséhez. 9 hónapra volt szükség az elkészítéséhez. Dubaiban mutatták be, azt egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e eladni.

via

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.