Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azzal biztosan nem okozunk nagy meglepetést, ha eláruljuk, hogy a világ legbefolyásosabb emberei fényűző otthonokban élnek. Ezek a paloták és lakosztályok mindennel felszereltek, a helikopter-leszállótól kezdve a felbecsülhetetlen értékű műalkotásokig.

Mutatjuk a Tokiói Császári Palotát, ahol Akihito japán császár él, a párizsi Élysée-palotát, ahol François Hollande francia elnök tartózkodik, és a világ további 6 vezetőjének impozáns rezidenciáját:

A brazíliai Palácio da Alvorada 1956 óta szállásolja el brazil elnököket. A modern "albérlet" jellegzetességei a végtelenített medence és a szobrok, amik egy helyi művész, Alfredo Ceschiatti nevéhez köthetők.

A minimalista otthon saját lakosztályokkal, óriási nappalival, alagsori előadóteremmel, játékteremmel, raktárral és konyhával van felszerelve.

Az Élysée-palota Franciaországban, a híres Champs-Élysées közelében található. Az 1840-es évek óta ez a francia köztársasági elnök hivatalos rezidenciája. François Hollande francia elnök 2012 óta él itt.

Az 1722-ben épült palota konkrétan csöpög az aranytól. Az elnöki irodát a Salon Doré (vagyis "arany szoba") néven ismerik a tetemes mennyiségű arany miatt, ami a szoba falait, ajtajait, asztalait és még a székeit is borítja.

A japán Császári Palota Tokió közepén helyezkedik el, de egy hatalmas park belsejében, amelyet egy árok és vastag kőfalak vesznek körül. Ez ad otthont a japán császárnak, Akihitának és családjának.

A moszkvai Kreml, a "városon belüli erőd", a 14. és a 17. század között épült. Itt található az orosz elnök hivatalos rezidenciája.

A mindenkori brit miniszterelnök Londonban a Downing Street 10-ben él.

Recep Tayyip Erdogan, Törökország jelenlegi elnöke az Ankarában található Ak Saray (más néven a fehér palota) lakója. A palota építése 615 millió dollárba került, és több mint 1100 szobával rendelkezik, ami nagyobb, mint a Fehér Ház és a Versailles-i kastély.

A berlini neoklasszicista palota, a Bellevue 1994 óta a hivatalos német elnöki rezidencia.

A Rómában található Quirinal palota az olasz köztársasági elnök három lakóhelyének egyike. Az 1200 szobás, 16. századi palota hússzorosa a Fehér Háznak. A mai napig 30 pápának, 4 olasz királynak és 12 olasz elnöknek adott már otthont.

Ezek persze a hivatalos lakok, de el tudjuk képzelni, milyenek lehetnek ezekhez képest a privát birtokok.

(via Businnes Insider)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.