Nehéz valami egyedi cuccal úgy kiemelkedni a sokadalomból, hogy közben ne csinálj magadból hipszter paprikajancsit. Nehéz, de közel sem lehetetlen. Adunk is négy egyszerű, de mégis leleményes divattippet, amivel bemattolhatod a szetted.

1: Színt a lábbelinek

Ha a ruházatodban általában nincs semmi kirívó, és nem is vágysz valami pólód közepéről ordító üzenetre, akkor apró hack lehet a stílusosságban egy merészebb cipő. Már maga a gesztus, hogy a sportcipődet vagy az irodai makkosat lecseréled egy nyers bőr félcipőre vagy egy mid-cut vászoncipőre, esetleg egy szandálra, az már önmagában rengeteget dob a szetteden. Amellett, hogy azért végiggondolod, mennyire fog illeni a cuccaidhoz egy új cipőfajta, még nagyon ügyelj a színválasztásra is: például egy kábé mindenhez hordható, kúl szürke félcipőt nagyon jól fel lehet dobni simán egy bordó fűzővel – viszont egy bordó cipőt már nehezebb beilleszteni minden szettbe.

2: Táskacsere

Merj kilógni a sorból és cseréld le a barna vagy fekete irodai kézitáskádat szürkére! Ugyanolyan elegáns mint megszokott társai, mégis sokkal stílusosabb és kevésbé tűnik hivatalosnak, ha meló után lerakod magad mellé sörözéskor.

3: Egy mindent vivő szempa

Már gőzölög a nyár, úgyhogy itt az ideje beszerezned egy olyan napszemüveget, ami a praktikus UV-szűrés és sötétítés mellett még jó fényben is tünteti fel az arcodat. Szánd rá az időt a boltban, hogy ne megint egy fekete Knight Ridereset vegyél mint húsz éve mindig, hanem újíts be egy dizájnpozitívabb darabra! A fakeretes szempák például nagyon mennek mostanában, de egy Ray-bannel is nehéz mellélőni. A legfontosabb, amire ilyenkor ügyelj az természetesen az, hogyan áll: ha a szemöldököd fölé lóg, akkor méhecske leszel, ha alatta van, akkor csíkszemet csinál – ha kijjebb ér az arcodnál oldalt, akkor válassz kisebb modellt, ha viszont Harry Potteresen túl belül van, akkor szavazz egy lazább verzióra.

4: Extravagáns kiegészítők

Végül ki tudsz tűnni a tömegből egy-egy jól irányzott, merész, de mégis hatásos extrával. Ilyen lehet, ha például bevállalsz egy mintás övet vagy nyakkendőt (reméljük nem kell mondanunk, hogy nem egyszerre a kettőt!), de ugyanilyen vagány lehet egy stílusos karóra vagy egy hetyke sapka is. A lényeg, hogy bármilyen extravagáns kiegészítő / ruhadarab választása esetén ne kapj vérszemet és csak egyet-egyet csempéssz bele a szettedbe. A kevesebb, több: egyetlen betyáros dizájnextra is elég lesz hozzá, hogy kitűnj vele az irodai vagy kocsmai stílusplebsz közül. Legyen stílusos napod!

(Képek: Levi Brown & Shutterstock)

És ezt olvastad már?
A sör, amiért bármikor lenyúlhatsz, mégsem ihatsz belőle