Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Két nap múlva rajtolnak a XXIII. téli olimpiai játékok a dél-koreai Phjongcsangban, de amennyiben ez a hír téged nem igazán hoz lázba, nos, valahol azt is megértjük.

Ugyanis bármennyire is világraszóló sporteseményről van szó, jól tudjuk, nem lehet mindenki a (téli) sportok nagy szerelmese, hiába is van szó egy olimpiáról. És ugye halkan azt is jegyezzük meg, hogy bár Magyarország a nyári olimpiák történetének egyik legsikeresebb résztvevője, a téli játékokon 1980 óta nem szereztünk érmet, aranyat pedig még sosem. Ugyanakkor eláruljuk: a téli olimpiát ezek ellenére is érdemes figyelemmel követni, mert ha a sportrésze nem is fog meg, így is számos érdekes eseménnyel találkozhatsz – idén például az egyik nagy szenzációt a nigériai női bobcsapat fogja szolgáltatni, amelyet már leírni is kicsit abszurd.

De a norvég curlingcsapatról se feledkezzünk meg, amely a 2010-es évektől kissé érthetetlen módon egészen „megvadult”, és onnantól kezdve évről évre, olimpiáról olimpiára figyelemfelkeltő szerkókkal nyűgözi le rajongóit, sőt mi több, a világot. Ilyen cuccokban tolták le például a vancouveri és a szocsi téli olimpiát:

 

És erre számíthatunk most, Phjongcsangban:

Az őrület egyébként akkora teret öltött már, hogy a bizarr nadrágoknak külön Facebook-oldala is van, amelyet mintegy félmillióan kedveltek, és ahol többek között szemezgethetünk a jobbnál jobb mintás gatyák, uniformisok, hírek és mémek között. Egyébként más curlingcsapatoknál is előfordulhat szokatlan viselet – Szocsiban az oroszok is bepróbálkoztak egy kis extrával, olykor pedig a norvég női csapat is villant egyet –, de abban megegyezhetünk, hogy egy másik csapat se tolja olyan hivatással és beleéléssel, mint ők.

Szóval érdemes lesz a fiúkat (Christoffer Svae, Thomas Ulsrud, Haavard Peterson és Torger Nergaard) követni, akik a dobogóra simán jók lehetnek – a sportág téli olimpiára való 1998-as visszatérése óta minden alkalommal pontszerző helyen végeztek, 2002-ben pedig meg is nyerték azt –, de a mieinkről se felekdezzünk azért meg, ugyanis egyes előrejelzések szerint két érmet is összeszedhetünk Dél-Koreában:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.