Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, ha azt mondjuk, hogy izzadságfoltos ingben ücsörögni az irodában nem túl stílusos, persze papucsban és ujjatlan trikóban sem ildomos dolgozni. Szerencsére azért akad köztes megoldás.

A feladat tehát az, hogy a ruházatod egyszerre legyen kényelmes és az időnek megfelelő, illetve kellőképpen professzionális. Már soroljuk is, mi lehet a jó megoldás.

Válassz egy pólóinget! Ha nem várják el tőled, hogy rendes ingben és nyakkendőben legyél állandóan, akkor tökéletes választás lehet egy galléros nyakkal felszerelt póló. A gallérja miatt ez pár fokkal formaibb viselet egy sima pólónál, így az irodában is megteszi, ráadásul sokkal kevésbé izzasztó. Ha nem akarsz úgy kinézni benne, mint egy kiöregedett golfozó, válaszd meg jól a méretet és ne tűrd be.

Figyelj az anyagokra! A könnyű és jól szellőző lenvászon lehet a legjobb barátod nyáron. Igazán kellemes viselet, ám nem árt odafigyelni, nehogy úgy nézz ki benne, mint egy mellszőrzetét kicsapó turista egy óceánjárón. A színekkel érdemes variálni, egyáltalán nem muszáj fehérnek lennie. Egy kék vászoninggel aligha lőhetsz mellé.

Hanyagold a sötét színeket! A legegyszerűbb megoldás, ha nyáron mellőzöd a sötét ruhadarabokat. Ha kénytelen vagy öltönyt viselni, akkor sem érdemes ilyenkor a feketét vagy a sötétkéket választani. Legyen inkább világosszürke!

Ha ing, akkor legyen rövid ujjú! A szabásán múlik minden, ha sikerül egy kellőképpen passzentos, ám ugyanakkor nem rád tapadó inget találnod, az már fél siker. A munkahelyre a visszafogottabb mintákat tudjuk ajánlani, lehet mondjuk kockás. A lényeg, hogy az ujja semmiképpen ne legyen túl feszes.

A zokniddal ne villogj! Inkább a csupasz bokádat lássák a kollégák, semmiképpen ne a kínai "Sport" feliratú pamutzoknidat, amiben egyébként is izzadnál rendesen. Ha sikerül egy normális nadrágot és cipőt találnod, ne rontsd el az összhatást egy kivillanó zoknival, így sem a melegtől sem a kínos pillanatoktól nem lesz meleged.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.