Ahhoz, hogy a megjelenésed tökéletes összhangban legyen, akárcsak egy kirakósnak, minden darabnak a helyére kell kerülnie. Hiába, régóta tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik – a zokni pedig egy eléggé alulértékelt részlet, mivelhogy úgysem látni, azaz a lőtéri kutyát sem érdekli. Pedig ez nincs teljesen így.

Mert amikor megvillan – mint a kamrából előbújó macskának a szeme –, akkor könnyen pusztítani tud. Persze mi nem akarjuk ezt, ahogyan te sem.

Ezért kerestünk neked néhány olyan darabot, amelyet könnyedén összepárosíthatsz néhány közismert outfittel. Ebben a cikkben a farmerre, az öltönyre, valamint a casualre fogunk összpontosítani.

Farmer

A farmerrel szerencséd van, ugyanis a zoknik egész arzenálját vetheted be a reggeli készülődéskor. Nyilván, azért az nem árt, ha a farmeredhez hasonló árnyalatú zoknit viselsz – ami esetünkben többnyire a kék, ugye –, de mivel a farmer a legtöbbször alkalmi jellegű, alapvetően bármilyen zoknit megtűr a lábadon. Nyugodtan próbálkozhatsz különféle mintájú és stílusú darabokkal, ugyanakkor tartsd mindig szem előtt, hogy összhangban legyen a pólód, pulóvered, kabátod textúra- és színvilágával.

Ezzel a Tommy Hilfiger zoknival például nehezen lőhetsz mellé. Többféle színben is kapható – mi a melange szürkére és a sötétkékre szavaznánk – minőségi darab, amely remekül megy szinte bármilyen farmerhez, kissé visszafogott, mégsem uncsi.

Öltöny

Az öltöny már jóval komolyabb téma, a szabályok is másak. Itt a színválasztást egyértelműen a környezethez kell igazítanod. Ha például egy szigorú irodai dress code-ot követsz, netán temetésre készülsz, akkor érdemes szürke zoknit viselni szürke nadrághoz, illetve feketét a feketéhez. Viszont ha randira készülsz, vagy az elegancia mellett egy kis lazaságot is vinnél a történetbe, akkor a smart casual felé elhajolva egy másik kiegészítővel is összehangolhatod, például a nyakkendőd vagy az inged színével.

Van ugyanakkor egy hihetetlenül fontos dolog, amit ki kell hangsúlyoznunk: ha öltönyt viselsz, a zokni mindig legyen elég hosszú ahhoz, hogy a lábfejed és a bokád elfedje. Ez a pöttyös zokni például egy sötétszürke öltönyhöz megfelelő választás lehet: a szürke-kékkel simán háborúba indulhatsz az egyszerű hétköznapok során, a kék-sárgával pedig egy kis játékot vihetsz a történetebe, az egészet pedig megfejelheted egy színben ideillő nyakkendővel.

Casual

A farmerviseléssel is már félig-meddig az alkalmi öltözékek világát ostromoltunk, de a casualben az a jó, hogy tényleg leomlanak a határok. Hiszen ennek pont ez a lényege: az utcai, hétköznapi öltözködési stílus során ugyanis olyan szetteket alakítunk ki, amelyeknek a hétköznapiságát a kiegészítők és az apróbb elemek egyedi felhasználásával és összekombinálásával törhetjük meg. Igen, itt jön képbe a zokni. Itt aztán lehet adni a mintáknak és a színeknek, kedvenc szuperhősödet vagy ételedet is bátran megidézheted – főleg, ha ki akarsz tűnni a tömegből.

Szóval ha egy kis őrületre vágysz, a H&M-nél találhatsz tojásos, flamingós vagy rákos zoknikat, de ha másfelé vennéd az irányt, ajánlanánk még az Amazonról kocka zoknit képletekkel, dinoszauruszokkal, Naprendszerrel, Einsteinnel vagy a gondolkodó emberrel, csakhogy megmutasd a világnak: nem csak a divathoz van érzéked.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”