Öt stílusikon, akik meghatározták a férfidivatot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az ötödikkel nem biztos, hogy egyet fogsz érteni.

A modern férfidivat története a Mr Porter szerint Beau Brummell-lel kezdődik, a dandy stílus egyik jeles képviselőjével, aki híressé tette a monokróm színeket és szabást, megalkotva a mai öltönyök elődjét.

James Dean már az 1950-60-as évek stílusikonja volt, egy igazi lázadó, aki fiatalok generációinak életére volt hatással.

Kurt Cobain már a 90-es évek stílusikonja volt, ami egy olyan bélyeg, ami ellen biztosan kikelt volna. Cobain minden ellen lázadt, a lázadás ellen is, de ez nem akadályozta meg abban, hogy a korszak ikonjává váljon.

Hedi Slimane a negyedik ikonunk. Ő egy francia fotós és divattervező, aki a 2000-es években a Dior és az Yves Saint Laurent igazgatójaként formálta a férfidivatot. Az ötödik pedig Kanye West, aki a Mr Porter szerint korunk Kurt Cobainje, ai öltözködésével formálja az ízlésünket. ha a miénket nem is, de sokakét biztosan.

Ez is érdekelhet:

Úri öltöny egymillióért Budapestről? - A Galamb Tailoring-sztori - Roadster

A Parlamenthez közeli Zoltán utca 12. alatti bérház földszinti üzlethelyiségében tartózkodom, a tulajdonost követem, aki egy szűk lépcsőn az alacsony mennyezetes pincehelyiségbe vezet. Valaha ez volt a Széchenyi könyvtár fölös példánytára, nekem meg olyan érzésem kezd lenni, mintha egy katakombába szállnánk alá, de a helyzet sokkal izgalmasabb.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.