Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem mindegy, hogy öltözöl fel egy fesztiválra: a rosszul válogatott szettet ezerszer is meg tudod bánni a kedvenc koncerted közepén, ahol meg már nincs mit tenni. Gyors válogatásban gyűjtöttük össze azokat a darabokat, amikkel a legügyesebben magadra öltheted a legpraktikusabb és legzsiványabb fesztiválcuccokat.

Converse Forever Chuck, mert ez az örök fesztiválcipő

A megunhatatlan és lecserélhetetlen fesztiválválasztás cipőügyben mi más is lehetne, mint a Converse ikonikus tornacipője. A Chuck nem csak egy vékony, de mégis döbbenetesen tartós cipő; a Converse tornacipői mind-mind életed történeteit mesélik el és már több, mint száz éve kötelezően a fesztiválok talpra húzott alapdarabjai. Bézik színekben és merészebb mintákkal is elérhetőek – az alacsony szárú modellek 19,990 forinttól, a magasszárúak pedig 21,990 forinttól.

Egy divatos, könnyű, de adott esetben feláldozható póló

Például egy ilyen póló a GAS-től, ahol most féláron szerezhetsz be mindent. Nem látszik rajta nagyon a ráfröccsentett sör, igényesebb egy lemustározott ujjatlannál, de nem öltözöl túl vele, mint ahogy egy inggel tennéd. Mindennel jól kombinálható, fiatalos, laza: szeretjük – és mivel nem drága, vehetsz simán egy újat, ha egy hét – vagy vadabb esetben egy este alatt – lerongyolod magadról.

Egy nadrág, amiben jöhet nap, jöhet eső

A fesztiválokban az a legbosszantóbb, hogy mindig kiszámíthatatlan, milyen idő lesz. Erre tökéletes válasz egy olyan rövidnadrág, ami vastagabb anyagból van, tehát bírja is a strapát és melegebben tart, ha hűlne az idő az éjszaka előrehaladtával (téged meg még nem melegít annyira a folyékony kabi). Plusz ezt a GAS-darabot már stílusosan meg is tépázták, szóval néhány valóságos fesztiválszakadás csak az eredeti dizájnra erősít rá – totális win-win.

Egy telefon, ami nem hagy cserben

Tudjuk, hogy kétbites javaslat, de azért álljon itt: töltsd fel tökig a telód, mielőtt elindulsz fesztiválozni, mert szar dolog elhagyni a többieket és soha meg nem találni. Plusz az is előny, ha profi képeket tudsz vele lőni és az irodában a halál hetven neméről depressziózó munkatársaknak küldhetsz pár vágykeltő szelfit meg körképet tíz francia csajjal, hogy mekkora császára vagy a Szigetnek. Legutóbb mi őt imádtuk nagyon:

(De azért állj le vele időben és ahelyett, hogy csak a képernyőt töfködnéd, azért bulizz inkább, a telódat bármikor nyomkodhatod, Sziget meg csak egyszer van egy évben.) A védőtok pedig szintén legyen abszolút kötelező: lehetőleg valamilyen nagyon víz- és ütésálló darabbal indulj neki a fesztnek, mert ha voltál már, tudod, hogy van ez a betört képernyős gyász.

Egy kabát, ami nem is kabát

Végül egy szintén olyan megoldás, amivel kitrükközheted a hőmérsékletet: egy farmering, szintén a GAS-től, ami tökéletesen beillik egy lenge dzsekinek is. Nem forró, ha rajtad van vagy a derekadon, nem megy szét, ha pogóznál, akkor is kitart (mondjuk van olyan zene még a Szigeten a Tribute színpadon kívül, ahol lehet?), ha pedig elered, legalább van egy stramm hosszúujjúd.

Úgyhogy ha az elkövetkezendő napjaid a Hajógyári sziget hetijegyében telnek, akkor fogadd meg a jó tanácsainkat és irány a buli, zene, sör, rövid és a tánc, tánc, tánc!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.