Panorámás a hálószoba ebben a jókora terepjáró lakóautóban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A terepjáró lakóautók közt is a nagyobbak közé tartozik ez a Ford F-550-ből épített példány, a két méter magas családfőnek és a két kutyának ugyanis sok hely kellett.

Scott egészen pontos igényekkel kezdett bele a lakóautója tervezésébe. Nem elég, hogy masszívnak és megbízhatónak kellett lennie, még a két kutyájának és neki is szükség volt benne helyre, Scott pedig két méter magas. Úgy gondolta, hogy csak akkor kaphatja meg mindezt, ha saját kezűleg fog hozzá a lakóautója építéséhez.

ami 362 lóerős teljesítményre és 620 Nm nyomaték leadására képes. A felépítmény felemelhető, ezért csukott állapotban csak három méter magas a jármű, kinyitva viszont két méternél is nagyobb a belmagasság.

A napfényes lakótérben kapott helyet a konyha, a hűtőgép és az étkező, ami a gyerekek ágyává alakítható, a kabin fölött pedig ott a hálószoba a franciaággyal. A lakóautó legizgalmasabb részlete

A tetőre ugyanis 1300 wattos napelem került, ami fedezi a szükségleteiket, egyszer sem volt szükség rá, hogy a V10-est áramfejlesztőnek használják. A jármű ezen kívül 380 liter ivóvizet és 260 liter üzemanyagot is magával tud vinni.

225 ezer dollárt kér érte, ami 69 millió forintnak felel meg, és ha telik rá, ennél jobbat pillanatnyilag nem tudunk a vadregényes amerikai tájak felfedezésére.

(Képek: Expedition Portal)

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.