Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

És megtudtuk, mi az a hideg nyár, valamint egy életre szóló színpalettával távoztunk, miközben Fefe kollégánk totálisan átalakult a roppant attraktív style coach, Nagy Anna segítségével.

Az úgy volt, hogy (az ismerősöm ajánlott egy fodrászt, ez a fodrász pedig mondta, hogy van egy barátnője, aki stílustanácsadó – és miközben nyeszetelték a hajam, beugrott, hogy egész mókás kísérlet lenne az egyik kollégánkat átalakíttatni) Fefe, a Player egyik újságírója egy hűvös novemberi hétfőn belement, hogy egy nagyon vonzó stílustanácsadó segítségével pár óra alatt olyan mélyre menő ismereteket szerezzen a hozzá illő stílusról, plusz olyan sármossá alakuljon, hogy Hugo Boss adja a másikat.

Persze mindezt nem tudtuk még előtte, mindössze annyit, hogy a fiatal és csinos Nagy Anna bizonyára érti a szakmáját: évek óta style coach, azaz stílustanácsadó. Mi is ez pontosan? Valaki, aki arra specializálódott, hogy férfiaknak és nőknek segítsen megtalálni a hozzájuk illő, tökéletes stílust, legyen szó színről, fazonról vagy épp anyagról.

- írja Anna a weboldalán, Fefénk pedig éppen ebbe a kategóriába esik: nem öltözködik gyászosan (csak metálosan), ellenben nagyon is nyitott az újdonságokra.

Ezzel a nyitottsággal érkeztünk meg a minőségi férfiruhákat felvonultató MárkásRuha Boráros téri márkaüzletébe, ahol egy ilyen Nagy Anna várt minket:

Hogy ebből a Feféből faragjon valamit: 

A bemutatkozások gyors köre után bele is vágtunk a lecsóba: nem úgy van az, hogy az ember elsőre felméri valakiről, milyen szín illik hozzá és milyen nem. Az átalakulás egy színtanácsadással kezdődik, melynek menete a következő: egy tükör előtt ülő Fefére partedlit ad Anna, eme fehér partedlire pedig a fehér-árnyalatoktól az ezerféle sárgán át a millió fajta zöldig anyagmintákat tűzdel egyesével. Eközben Fefének (és a fotósunknak, valamint nekem) azt kell figyelnünk, az adott szín hogyan viselkedik Fefe fejével és szemével. Ugyanis ha egy szín nem illik valakihez, akkor az illető automatikusan elsápad, betegesnek, sárgásnak tűnik az arcszíne tőle.

Akkor sem illik hozzád egy szín – oktat Anna – ha először a színt látod meg a tükörben és nem a szemedet, valamint ha társaságban a rajtad lévő színt dicsérik, akkor nagy valószínűséggel az a szín túlharsog, elnyom téged. Ha viszont jó egy szín, akkor tisztább lesz a szemed fehérje.

Na most tegye fel mindenki a kezét, aki szerint ez nem hangzik enyhén szólva is bullshitnek. Mindenki, jól látom? Igen, mi is így voltunk vele – azonban a bő másfél órás színanalízis közepén már nagyon kezdtük érteni, mire gondolt Anna – és az arckifejezésbeli változások (mikor már láttuk, mire kell figyelni) tényleg látványosak voltak.

Egészen meglepő dolgok is kisültek a színtanácsadás alatt: például az, hogy a delikvens által gyakran hordott színek közül sok kifejezetten elnyomja őt, míg egyes színek, melyeket kábé soha az életben nem venne fel, érdekes módon kifejezetten passzoltak hozzá. Épp ezért a fent emlegetett nyitottság kulcsfontosságú: ha elmész egy ilyenre, nem zárhatod ki visszakézből az alapból nem kedvelt színeket és ruhákat.

A nagy színfelmérő végeredménye szerint Fefe

nyár típus, hideg színekkel.

Ez egy jól öltöztethető típus, melynél a közepes kontrasztokat kell végigvinni, a nem harsogó színekből érdemes válogatni: a hideg, tört, és közepestől világos erősségű színek fognak pazarul passzolni hozzá. Erről minden Annához bejelentkező delikvens kap is egy életre szóló színkártyát, rajta a hozzá való színekkel.

Anna további megfigyelései: Fefe alkatával és hideg nyár típusával egyszerre maximum három színt hordjon, deltás alkatához pedig ne viseljen feszülős nadrágot, hanem az egyenesszárú, slim fit modellek közül válasszon, valamint hordjon gyakran övet, mert arányosítja az alkatát. Plusz patent passzol hozzá a V-nyakú póló vagy egy ing is, de a túl magas nyakú felsőket kerülje, mert nem szépen vállasítja.

Miután mindezt megtudtuk, következett a kevésbé elméleti rész:

az átalakulás!

A MárkásRuhák közül sorra leszedegettük a polcokról és fogasokról a színpaletta szerint Feféhez illő ruhadarabokat, beküldtük Hideg Nyár indiánnevű kollégánkat az öltözőbe és vártuk, mi sül ki a kombókból. Nem csalódtunk.

Fefe, like a boss:

 

A „Forbes: Év Embere” póz:

A „Vajon lepolírozták már a jachtomat?” póz:

Fefe a szürke öltönyben, mely színre egész pontosan megszületett körünkben a „kúrósszürke” kifejezés:

A „Kerestem ma már pár millió dolcsit a tőzsdén, jöhet egy sör” póz:

Próbababaként sem utolsó:

Végül egy elégedett és átalakult Fefe egy elégedett stílustanácsadó Annával:

Összességében azt mondhatjuk, hogy Anna nagyon jól feladta Fefére a smart causal és formal business / hivatalos stílust – de mivel Fefe punkzenekarban gitározik, nem fog minden nap ingben és öltönyben mutatkozni, ez teljesen biztos. Anna elmondta, hogy a legtöbb kliense azért akar átalakulni, mert magabiztosabb fellépést szeretne és sikerorientáltságát öltözködésével is aláhúzni (plusz a legtöbb kliense férfi). A magabiztos, stílusos és hozzánk illő öltözködés pedig mind karrierben, magánéletben, randikor, párkapcsolatban vagy épp üzleti érdekérvényesítéskor is rengeteget számít. Ha megtetszett a dolog, akkor 35 ezer forintért egy 2x4 órás session alatt megkaphatod mindazt, amit mi időszűke miatt két-három óra alatt ledaráltunk – és nagyon ajánljuk, mert tanulságos egy élmény volt az biztos.

Ahogy Anna mondta, a stílustanácsadás egy egyszeri beruházással életre szóló befektetés: ha egyszer velejéig megismered a hozzád illő színeket, fazonokat és kombinációkat, már egész hátralévő életedben tökéletesen választhatsz magadnak ruhát. Ami túlzás nélkül hatalmas dolog.

(Fotók: Tóth István)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.