Úgy találta meg az arany középutat, hogy közben egy pillanatra sem volt unalmas.

Nehéz elhinni, hogy Rani Malek még csak négy éve tűnt fel a hollywoodi sztárok között. Most pedig, miután a Bohemian Rhapsody mozi főszerepéért többek közt a legjobb színésznek járó Oscar-szobrot is bezsebelte, a világ szeme rá szegeződik, a legfrissebb pletykák szerint az új James Bond-filmben is jelentős szerepe lesz.

A siker titka persze elsősorban a színészi rátermettség, és a megkapó arcvonások sem ártanak, de nem tagadhatjuk a divat szerepét sem. Rami Malek minden egyes fotón hibátlanul néz ki. Nem erőlteti a Jared Letó-s feltűnést, de nem is olvad bele a tömegbe. Reményt ad azoknak, akik vonzódnak a klasszikus férfidivathoz, értékelnek egy hibátlanul szabott öltönyt, vagy a könnyed business casual stílust, emellett viszont szívesen lázadnak, finom apróságokkal izgalmassá téve a divatot.

Rami Malek stílusát dekódoljuk.

A minimalista

Az egyszerűséget könnyű összetéveszteni az unalmassággal, Rami Malek mégis megoldja, hogy mindössze három darabból álló szettje érdekes legyen. A trükk a textúrák keverésében rejlik: a szatén fényű ing, a matt szövetnadrág (öv nélkül) és a fényes bőrcipő tökéletes harmóniában van egymással.

Jó példa a minimál stílusra a teljesen monokróm szett is: itt egy élénk piros, vagy egy szokatlanul szabott zakó töri meg az unalmat. A fekete farmer és fehér póló egyszerűségét az a fajta tökéletes bőrdzseki töri meg, amit sokan egész életükben csak keresnek, de nem találnak.

Egy kis feltűnés

Ki ne szeretne néha egy-egy bevállalósabb ruhadarabban villogni? Nincs ez másképp Rami barátunkkal sem, és itt is megoldja, hogy irigykedve elemezzük a szettjeit.

Engedi érvényesülni a feltűnő kabátot, mellé slim vonalú fekete nadrágot és betűrt, fehér pólót visel. Vagy éppen egy színes, mintás inget, pólót rétegez az egyszerű darabok alá.

Egy fokkal több extra

Némiképp hétköznapibb a teljes öltönynél, több teret enged az egyéniségnek, egy kicsit extrább: ez az összeillő, de különféle részletekből összeállított szett. Elsőre talán rizikósnak tűnhet, de a szabály ugyanaz, mint az imént: válassz egy különleges darabot (mint például Mr. Malek zakója), és építs köré semleges, de kifogástalan elemeket. Érdemes színekben is gondolkozni, de a monokróm is jó választás.

Öltönyben is tökély

A kockás öltönyök hiába próbálnak visszakúszni a maintream divatba, az átlag férfiak idegenkednek a mintás öltönytől. Pedig Rami Maleket elnézve a feltűnő öltöny is lehet visszafogott és könnyed, ha engedjük érvényesülni, és harmonizáló kiegészítőkkel vesszük körül. A minimálvonal része lehet a híres air tie, amit szintén ez az ifjú titán hozott be a köztudatba.

És ezt olvastad már?
Új, panorámás rooftop bár Budapest közepén