Görög–római kézműves székek lepték el a kuvaiti sivatagot
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezek a bizarr székek a görög–római építészetből inspirálódtak, azonban a kuvaiti kézművesek és dizájnerek számára egy egyedi művészi identitás lehetőségét hordozzák magukban. Már amennyiben a helybéliek a jövőben is azon lesznek, hogy a két technika – habszitálás és a homoköntés – kombinációjának az ötvözését hagyományszerűen folytassák.

Összesen 46 szék terül elénk a projekt révén, mindegyik egyedi készítésű, melyeket az Alwafi Foundry öntöde kézművesei formáztak meg. Néhány székhez durvább kuvaiti homokot használtak, amely az egyiptomi homokkal ellentétben még érdekesebb, texturáltabb felületeket eredményez. És ha megnézzük őket, kicsit úgy festenek, mint valami idegen űrhajók, amelyek leszálltak a kuvaiti sivatagban.

A projekt révén szerették volna megerősíteni a helyi tervezők és a kézművesek között a kapcsolatot, ugyanis a tervezők szerint a kézművesek többsége a termék-előállítást, az alkotást már csupán a termelés szemszögéből közelíti meg, amely egyszerűen a fogyasztóknak történő értékesítésről szól, és szinte semmi másból. Az ezekhez hasonló gyümölcsöző együttműködések révén viszont életet lehelhetnek a helyi alkotói körforgásba, és egy olyan művészeti identitást hozhatnak létre, amely mindkét fél, valamint a környéken élők számára is előnyös lehet. A tárgyakat a Dubai Design Weeken lehetett megtekinteni november közepéig.

Videó is készült a projektről:

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.