A sötétkék öltöny a gardrób szupersztárja. Szinte minden alkalomra megfelel, mindegy, hogy csajozni indulsz egy könnyed péntek estén, vagy a hétfői meetingen prezentálsz. Ráadásul elég egy pár szabályt betartani ahhoz, hogy igazán menő lehess benne.

Ha a világ legnagyobb játékosa vagy a színek és minták variálásában, ne olvass tovább. Ha viszont nem a te street style-képeid folynak ki a legmenőbb magazinokból, próbáld ki a következő pofonegyszerű kombókat!

Alapszínek

Ha megvan a tökéletes sötétkék öltöny, válassz hozzá egyszerű színű inget! A fehér, a világoskék vagy a halvány rózsaszín éppen megfelel, nem kell tovább bonyolítani.

Kék ing – Paul Smith, fehér ing – Mango Man, rózsaszín ing – H&M

Passzoló kiegészítők

Bár szeretjük megszegni a divat szabályait, a formális stílusban azért jobb hallgatni a nagypapa tanácsára, és a lehető legjobban passzintani a cipő, az öv és a táska színét.

Sőt, ideális esetben a pénztárca és az óraszíj is ebbe a körbe tartozik.

Karóra – Gant, öv – Hugo Boss, cipő – Vagabond, pénztárca – COS

Színek és minták

Az egyszerű ingnek köszönhetően a kiegészítőkkel jöhet a móka. Egy ezüst és kockás vagy kék-fehér csíkos nyakkendő például tuti választás a kék inghez.

Jó hír, hogy a nyakkendőnek és a díszzsebkendőnek nem kell egyformának lenni, sőt, izgalmasabb, ha az egyik erősíti a másikat. Válaszd ki, hogy melyik a domináns, a másik pedig legyen annak színben és mintában visszafogottabb változata.

Kék nyakkendő – Dunhill, nyakkendő-díszzsebkendő szett – ASOS Design, szürke nyakkendő – Tom Ford

Az öltöny legyen tökéletesen szabott!

Mindegy, mennyit variálsz a kiegészítőiddel, ha az öltöny nincs tökéletesen rád szabva, elfelejtheted az egészet.

Zara, H&M, Reserved, Topman

Ha nem is szabó készíti méretre az öltönyödet, a konfekciót is vidáman elviheted egy varrónőhöz, aki pillanatok alatt rád igazítja. Arra figyelj a vásárlásnál mindenképpen, hogy a váll varrása a helyén legyen, mert ezt a részt szinte lehetetlen utólag megváltoztatni.

És ezt olvastad már?
„Nekem az ötmilliós luxusóra is csak egy darab acél, amibe bele kell tolni a vésőt”