Street artosra renováltak egy eindhoveni kávézót
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az eindhoveni Thomast két hónapig renoválták, majd augusztus 31-ére fejezték be a munkálatokat. Az épületben jelenleg egy kávézó üzemel, a tulajdonosok pedig szerették volna modern köntösbe öltöztetni a helyet. Sikerült.

A város egyik jól ismert tervezőirodája, a street arttal is foglalkozó Studio Giftig szakemberei fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy egy hatalmas festményt jelenítsenek meg a falon festékspray-vel. A projektben Niels van Swaemen és Kaspar van Leek dolgozott heteken át, mindkét alkotó realisztikus, részletgazdag festményeiről ismert. A gigantikus szürrealista jelenet 600 négyzetméteres lett, így lefedi az összes falat, beleértve a mennyezetet is.

Kezdetben a műemlékvédelmi bizottságnak bár akadtak kétségei a rendhagyó renoválással kapcsolatban, de a tervek alapos áttekintése után jóváhagyták a projektet, különösen azért, mert az hely építészeti jellegzetességei így ismét a figyelem középpontjába kerülhetnek.

Instán itt tudod követni őket, ha pedig meglátogatnád a helyet, itt tudhatsz meg több infót.

Ez is érdekelhet:

Darálj le te is bármilyen képet Banksy-módra!

Naná, hogy nem maradt visszhang nélkül az év legkomolyabb művészeti trollkodása! Mint azt mi is megírtuk, Banksy egyik árverezésre került képe, miután 300 milkáért elkelt, nemes egyszerűséggel ledarálta önmagát. 300 millió forintért kelt el egy Banksy-kép, de abban a pillanatban ledarálta magát Az esetre reagálva most pedig készült egy alkalmazás, ahová bármilyen képet feltölthetünk, hogy majd a képkeret szépen ledarálja azt.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.