A klasszikus öltönyök nem mennek ki a divatból, de mindig jön egy új részlet, amivel frissíthetjük a jól bevált formulát.

Jön a báli szezon, és ezt a férfidivatban nem lehet lazán venni. Ráadásul a csajod is próbál kötelezni a nyakkendő viselésére. Ha már rémesen unod a feszengést, akkor jön a képbe mindent megoldó hivatkozási pontként Rami Malek: a pasi, aki végigcsinálta a Mr. Robot összes évadát ugyanabban a fekete kapucnis pulcsiban, majd Freddie Mercury bőrébe bújva a legelképesztőbb outfitekben parádésan nyomja végig a Bohemian Rhapsody-t. Mindehhez adjuk hozzá a vörös szőnyeges megjelenéseit, amikor modern divatdiktátorként int be az ezeréves szabályoknak. Nyakkendő nélkül.

A trend a mókás hangzású „air tie” névre hallgat, a recept pedig végtelenül egyszerű: fogj egy különlegesen szép öltönyt, lehetőleg izgalmas mintával vagy textúrával, esetleg formabontó színben. Válassz hozzá nagyon elegáns inget, amit nyakig begombolsz, a gallért is rögzítve.

Az utóbbi időben ugyan Rami Malek az air tie trend legnagyobb élharcosa, de nincs egyedül: Ryan Goslingtól Daniel Radcliffe-ig sokan mutatnak jó példát a nyakkendőmentes eleganciából.

Ben Whishaw, Ryan Gosling és Joe Jonas

Hogy miért jó neked? Megszabadulsz egy fojtogató, könnyen ódivatú hangulatot árasztó kiegészítőtől. Nem kell bohóckodni a millióféle nyakkendőkötési technika bemagolásával. Úgy nyersz cool összhatást, hogy közben stílusosan idézed meg az ötvenes évek retrohangulatát. Kell még magyarázni? Csekkold a legstílusosabb pasik példáját, és vesd be az új trükköt a következő adandó alkalommal!

Daniel Radcliffe, Finn Wittrock és Josh Dallas
És ezt olvastad már?
A tökéletes kék búváróra és levágott kezek nyomába eredtünk Janklovics Péterrel – Csukló Szpotting