A Grand Velas Los Cabos egy igazán fenszi, tengerparti szálloda Mexikóban, a Kaliforniai-félszigeten. A hely viszont már nem csak az exkluzív szobáiról, a történelem legdrágább tacojáról is híres.
A high-end szálloda fine dining éttermében, a Fridában ugyanis elkészítették az egyik legautentikusabb mexikói kajának, a taconak a burzsuj változatát.
Mondjunk egy számot?
A Frida Kahloról elnevezett ínyenc mexikói helyen 25 ezer dollárért, azaz 7,26 millió forintért lehet két főnek tacot falatozni.
Mielőtt viszont elküldenéd az éttermet, és minket a tacoval együtt melegebb éghajlatra (bár Mexikónál melegebbet nehéz lenne találni), azért elmondjuk, mik az összetevői a puccos tortillának:
- arany pehely
- puha kukorica tortilla
- Kobe marha
- homár
- fekete szarvasgomba
- brie sajt
- Almas Beluga kaviár(Az utolsó összetevő például önmagában 34.500 dolcsi kilogrammonként, mivel ez a 60 és 100 év közötti, iráni albínó tokhalak ikrájából készül.)
De ezeken kívül is van még pár titkos összetevője: a salsa például szárított Morita paprikából, Ley 0,925 Añejo tequilából, és Kopi Luwak kávéból készül (tudod, amit ázsiában a civetmacska ürülékéből gyűjtenek össze).
"A taco csak az első ilyen izgalmas élmény azok közül, amiket az elkövetkező hónapokban tervezünk." - mondta Juan Licerio Alcala, a Frida főszakácsa.
A legszebb, hogy potom 150 ezer dolláros felárért platinából és fehér aranyból megmunkált üvegben kapunk egy Ley 0,925 Pasión Azteca Ultra Premium Añejo (ez majdnem olyan hosszú, mint egy dél-amerikai focista valódi neve) tequilát is.
A szálloda egyébként némiképp visszafogottabb árakkal dolgozik, mint az étterem: két főre már 750 dollár körül találhatunk szobát éjszakánként.
(via Luxurytrump)