Te is látni akarod a világ legdrágább, 7 millió forintos tacóját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Grand Velas Los Cabos egy igazán fenszi, tengerparti szálloda Mexikóban, a Kaliforniai-félszigeten. A hely viszont már nem csak az exkluzív szobáiról, a történelem legdrágább tacojáról is híres.

A high-end szálloda fine dining éttermében, a Fridában ugyanis elkészítették az egyik legautentikusabb mexikói kajának, a taconak a burzsuj változatát.

Íme!

Mondjunk egy számot?

A Frida Kahloról elnevezett ínyenc mexikói helyen 25 ezer dollárért, azaz 7,26 millió forintért lehet két főnek tacot falatozni.

Mielőtt viszont elküldenéd az éttermet, és minket a tacoval együtt melegebb éghajlatra (bár Mexikónál melegebbet nehéz lenne találni), azért elmondjuk, mik az összetevői a puccos tortillának:

  • arany pehely
  • puha kukorica tortilla
  • Kobe marha
  • homár
  • fekete szarvasgomba
  • brie sajt
  • Almas Beluga kaviár(Az utolsó összetevő például önmagában 34.500 dolcsi kilogrammonként, mivel ez a 60 és 100 év közötti, iráni albínó tokhalak ikrájából készül.)

    De ezeken kívül is van még pár titkos összetevője: a salsa például szárított Morita paprikából, Ley 0,925 Añejo tequilából, és Kopi Luwak kávéból készül (tudod, amit ázsiában a civetmacska ürülékéből gyűjtenek össze).

"A taco csak az első ilyen izgalmas élmény azok közül, amiket az elkövetkező hónapokban tervezünk." - mondta Juan Licerio Alcala, a Frida főszakácsa.

A legszebb, hogy potom 150 ezer dolláros felárért platinából és fehér aranyból megmunkált üvegben kapunk egy Ley 0,925 Pasión Azteca Ultra Premium Añejo (ez majdnem olyan hosszú, mint egy dél-amerikai focista valódi neve) tequilát is.

A szálloda egyébként némiképp visszafogottabb árakkal dolgozik, mint az étterem: két főre már 750 dollár körül találhatunk szobát éjszakánként.

(via Luxurytrump)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.