Ha a nyakkendőkötés már megy, akkor jön a következő lépés: kombináld tökéletesen az ingeddel. Így.

A nyakkendők régen az egyenruhák részét képezték, de ma már mindenki viseli (irodában olykor kötelező jelleggel). Természetesen azzal lehet legkevésbé mellélőni, ha az ing és a nyakkendő egyszínű és nincs egyikben sem minta: ettől az unalmas kombótól viszont egy idő után tuti becsavarodsz. Úgyhogy mutatunk négy egyszerű, de kreatív párosítást, melyben többféle minta is van, mégsem lesz benne könyvtáros feelinged.

Csíkok mindenhol

Téves meglátás, hogy ha csíkos az ing, akkor a nyakkendő nem lehet a; egy dologra kell figyelni, méghozzá arra, hogy az arányok ne legyenek egyformák. Legjobb, ha vékony csíkozású inget választasz, a nyakkendő csíkjai viszont vastagabbak.

Kockák térhódítása

Itt is ugyanaz áll, mint az előbbinél: kis kockás ing-szélesebb kockás nyakkendő, viszont kifejezetten nem árt, ha ügyelsz rá, hogy a két színnek az árnyalata harmonizáljon egymással.

Színek harmóniája

Király ötlet az is, ha sima egyszínű inget választasz és a nyakkendőn valamilyen minta szerepel. Egy a lényeg ennél az opciónál, hogy a nyakkendőben valamilyen részlet vissza köszönjön ugyan abban a színben, mint amilyen a hozzá választott ing.

Mintakeverés

Jöjjön az utolsó és egyben legveszélyesebb, mert ezzel lehet a legkönnyebben bukni. A lényege az egésznek, hogy az ing és a nyakkendő színe harmonizáljon egymással, a minta nem számít. Csak csínján, mert, ha rosszul döntesz, akkor könnyen lehetsz benne a társaság bohóca, viszont, ha jól csinálod, akkor neked lesz a legkirályabb a stíled. Egy szónak is száz a vége: előtte azért inspirálódj erről a képről, vagy Pinteresten, mert nem akarunk pont mi hülyét csinálni belőled.

Ennyi volt a segítségünk, ha eddig bajban voltál nyakkendőfronton; talán így még a megszokott irodai napok is elviselhetőbbek és kevésbé monotonak lesznek, ami az ing-nyakkendő kombókat illeti.

 

És ezt olvastad már?
A világ egyik leggazdagabb embere szétcsapott a babakék számlapos órákkal bohóckodók között