11 képpel bizonyítjuk, hogy nincs Lanzarotéhoz fogható
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Olyan, mint a Mars. Csak ez Európában található.

Lanzarote a Kanári-szigetek hét nagy szigete közül a legkeletibb, legészakibb és egyúttal a legidősebb. Lakossága mintegy 125 ezer fő, székhelye 1852 óta Arrecife.

A 846 km² területű sziget hossza 60 km, szélessége 12 km. Partvonala 213 km, ebből strandolásra alkalmas 16,5 km (homokos 10 km), a többi sziklás.
Központi tájait csaknem 300 tűzhányó teszi változatossá. A völgyek és sziklás rögök száraz, sivatagos tájait csak néhány farmer pálmaligete vagy citrusültetvénye szakítja meg. Az alacsony sziget északi csücske közelében helyezkednek el a Chinijo-szigetek, vagyis La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este és Roque del Oeste.

Mindezek a száraz tények nem adják vissza a sziget semmihez sem fogható, földönkívüli szépségét. A sziget annyira hasonlít a Marsra, hogy a NASA és az Európai Űrügynökség több alkalommal is itt készítette fel az asztronautáit.

Egy olasz fotós, Eleonora Costi nemrég bejárta a szigetet és lenyűgöző fotókkal tért vissza onnan. Mutatunk is néhányat.

– Sok helyen jártam korábban, de Lanzarotén még sosem – mondta a fotós. – Semmihez sem lehet hasonlítani. Nem emlékeztet a Kanári-szigetek többi tagjára, de a világ más tájaira sem. Ez a hihetetlen táj olyan, mintha nem is ezen a bolygón lenne.

Costi fotóin fekete tengerpartok, vörös dűnék és zöld lagúnák láthatók, egy sziget, aminek sokkal híresebbnek kellene lennie, mint amilyen valójában.

Egyetlen út vezet át a Timanfaja Nemzeti Parkon. A park a Tűzhegyet (Montañas del Fuego) veszi körül, amely az 1730-as években jött létre, egy hat napon át tartó vulkánkitörés következtében.

A délnyugati partvidéken végigfutó út szinte hívogatja az utazókat, hogy fedezzék fel a sziget vulkanikus képződményeit. A Los Hervidores névre hallgató régióban vízalatti barlangok labirintusa található, amelyekben a víz olyan erővel mozog, hogy úgy tűnik, a tenger vize felforrt. A látogatók sétányokról és sziklacsúcsokról figyelhetik meg a jelenséget.

Itt forgatták az Egymillió évvel ezelőtt című filmet és Pedro Almodóvar Megtört ölelések című moziját, úgyhogy ha láttad ezeket, akkor ismerősek lehetnek ezek a tájak. Főként a Charco de los Clicos, vagy másnéven a zöld lagúna, amely mindkét filmben látható.

A hely nem messze található az El Golfo nevű falutól, egy egykori kráterben bújik meg, a színét pedig algáknak köszönheti.

Ezen a fotón El Golfo falu látható, amely északra fekszik a zöld lagunától.

A bájos kisvárosban több kávézó és étterem is működik, amelyeket a helyiek is szívesen látogatnak.

A sziget klímája szeles, de a félhold alakú képződmények szélvédett helyet biztosítanak a Caletón Beachen pihenőknek.

Eleonora Costi decemberben járt a szigeten, ami bőven utószezon és így kitűnő időszak arra, hogy nyugodt körülmények között fedezzük fel magunknak Lanzarotét.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.