Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Irány, Kanada!

Harry herceg és Sussex hercegnője január 8-án úgy döntöttek, hogy felmondanak, mint a királyi család felelős tagjai és a saját életüket élik, méghozzá messze a Buckingham palotától, és Angliától is. Meghan Markle már korábban Kanadába utazott, míg Harry herceg a napokban követte. Megihletve szökésük által, most összegyűjtöttük, miért lenne érdemes nekünk is áttennünk a székhelyünket a kontinens méretű észak-amerikai országba.

Kanada a világ második legnagyobb, és a legritkábban lakott országa. Kanadában kevesebben élnek, mint Tokióban, és ennek az ország van a világon a leghosszabb partvidéke.

Rajongói szerint Kanadában a természeti szépségek keverednek az urbánus élményekkel, így ez egy olyan hely, ahol mindenki megtalálhatja a számítását.

Miket érdemes megnézni?

CN Tower

Toronto leghíresebb látnivalója ez a felhőkarcoló, ami egyben egy nem hivatalos kalandpark is. Az EdgeWalkon a bátor jelentkezők kilógathatják magukat a mélység fölé, és akinek ez sem elég, az sétálhat a torony üvegpadlóján. És itt van a SkyPod is, a világ egyik legmagasabb kilátója.

Niagara vízesés

Akár az ország szimbóluma is lehetne ez a gigantikus, patkó alakú vízesés. A Horatio Hornblower hajóval a vízről is megnézhetjük, milyen a robajló vízrengeteg, de a partról is pazar a kilátás. Mivel nagyon népszerű, számítsunk arra, hogy nem leszünk egyedül.

Apropó, azt tudtad, hogy egyszer leállították?

Északi fények

A Yukon-területen fekvő Whitehorse városból állítólag kiváló esélyünk nyílik az év bizonyos szakaszaiban megpillantani az északi fényt. A világ legbarátságosabb légitársaságával az Air North-szal el is juthatunk oda. Saskatchewanban pedig a világ legsötétebb égboltját élvezhetjük, és nem mellékesen ez egyben egy népszerű horgászcélpont is.

Vancouver sziget

Vancouvertől kétórás hajóútra fekszik ez a mesés sziget, ami tele van homokos barlangokkal és sziklás partszakaszokkal. Errefelé akár Harrybe és Meghanbe is belebotolhatunk, ugyanis a hírek szerint a környéken fognak letelepedni. A szigeten az ötcsillagos szállóktól a kempingig minden megtalálható, szóval a kényelemre nem lehet panasz. Ha szereted a szörföt, akkor irány Tofino, ami a hely hullámlovasok Wakandája.

Banff Nemzeti Park

Elég egy fotót mutatnunk, és máris felesleges írni erről a természetvédelmi területről. Gleccserek, havas hegycsúcsok, kristálytiszta vízű tavak, végtelen fenyvesek mind együtt ebben a lélegzetelállító parkban.

Bay Of Fundy

Nova Scotia és New Brunswick köztt található ez a festői öböl, ahol a világ legnagyobb ár-apály váltakozása figyelhető meg. A világ egyéb pontjain az átlagos magasság dagály és apály váltakozásakor 90 centiméter, ez itt 13 méter. Az öböl amúgy remek túrázó hely is.

Marche Du Vieux-Port piac

Egy darabka Franciaországot élvezhetünk ezen a Quebec-i piacon, ahol száz standon árulnak sajtokat, mézet, bort, almabort és juharszirupot, sok egyéb más finomság mellett.

St Laurence piac

Korábban ebben az épületben működött a helyi börtön, szerencsére ma már csak egy bevásárlás erejéig ugrik be ide az ember. Ha még egy piacot megnéznénk, az legyen a vancouver-i Granville island Market, ahol kétszáznál is több stand között kóborolhatunk.

The Canadian

Kanada hatalmas ország, amit többféleképpen át lehet szelni. A legkényelmesebb és leglátványosabb kétségtelenül, ha vonattal vágunk neki. A Canadian névre keresztelt vonatút keresztbe szeli át az országot Torontótól Vancouverig, ami szerény 5300 kilométer. Kibérelhetünk saját fülkét, vagy kivehetünk egy priccset is, utóbbi esetében egy vastag függöny választ el minket a folyosón elhaladó utasoktól. Van étkezőkocsi is, és persze ott a kanadai táj, amit hosszú napokon át csodálhatunk. Ugyanilyen izgalmakat ígér a Rocky Mountaineer, ami Kanada nyugati részén működik.

Folk on the Rocks

Kanada mini Sziget fesztiválja idén lett negyven éves. A háromnapos fesztivál során hat színpadon lehet hallgatni a kanadai és nemzetközi poppereket és rockereket. A Just For Laughs humorfesztivált Montrealban rendezik meg 1983 óta minden évben, méghozzá 1500 fellépővel, szóval ki itt nem tudja könnyesre nevetni magát, azzal biztosan van valami gond.

Ez is izgalmas hely:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.