Olyan helyekről álmodsz, ahol még meleg van és tart a nyár? Összeszedtünk három ilyen várost, és azt is megmutatjuk, hogyan jutsz oda jó áron.

Sol Tenerife, Spanyolország

A Spanyolországhoz tartozó Tenerife szigetén jelenleg 25 fok van, vagyis még nyugodtan lehet fürdőzni az óceánban, ha nem vagyunk túl fázósak. A Playa del Americas városrészen fekvő Sol Tenerife szálloda nincs a parttól és a központtól sem. A Tripadvisor kommentjeiből is kiderül, ebben a hotelben pörög az élet, szóval aki csendes magányra vágyik, más helyet nézzen ki magának, igaz, abban is biztosak vagyunk, októberben már nyoma sincs a nyári nonstop fesztiválhangulatnak, ami az ehhez hasonló üdülővárosokat jellemzi.
Tenerifén akkor sem fogunk unatkozni, ha nincs kedvünk a strandhoz, a sziget bőven kínál programokat. A természeti szépsége lenyűgöző, de ha múzeumokra vágyunk vagy táncolni szeretünk, meg egyik bárból a másikba csorogni, akkor megtaláltuk a paradicsomot. A mérvadónak tekinthető Tripadvisoron a szálló ötből három pontot kapott, ami nem rossz teljesítmény egy 522 szobás, két épületből álló monstrum esetében. Október 26-ától hét éjszaka repülőjeggyel együtt 179 ezer forint/ fő, további részletek az utazás honlapján.

Seashells Resort at Suncrest, Málta

A St. Paul's Bayben fekvő szálló barátságos hangulatáról és a Salina-öbölre nyíló kilátásról nevezetes. A mediterrán szigeten a cikk megírásának pillanatában kellemes, 26 fokos hőmérséklet volt, ami igazán irigylésre méltó. A szállót a sziklás strandtól csak egy út választja el, Qawra központja pedig 150 méterre található, szóval nagy távolságokról nem beszélhetünk.
A hétemeletes szállodában két klimatizált étterem, két bár, kávézó, üzletek valamint tengervizes úszómedence, napozóterasz és pool-bár található. A Tripadvisoron a szálloda 711 komment után három és fél ponton áll, ami korrekt teljesítmény. Az október 26-án induló turnus egy főre és hét éjszakára 143 900 forint, további részletek az út honlapján.

Rehana Royal Beach Resort & Spa All, Egyiptom

Sharm el Sheik ugyan Egyiptomban van, de a magyar turizmus előretolt helyőrségének is nevezhetnénk, annyira népszerű honfitársaink körében. Hogyne lenne az, amikor jelenleg is 34 fokos meleg van, és a szállodák minősége továbbra is stabil, szemben az ország politikai helyzetével. Újonnan épült szállodakomplexum közvetlenül a tengerparton, kertjében több medence található.
A tengerpart homokos-korallos, a víz egy mólón keresztül közelíthető meg, ajánlatos cipővel a vízbe lépni. A szállodát főként gyermekes családoknak ajánljuk. A tengerpart szinte karnyújtásnyira, Sharm el Sheik központja viszont majdnem húsz km, de a közelben is be lehet szerezni minden olyasmit, amire egy nyaralás alkalmával vágyhatunk. A Tripadvisoron a szálló ötből négy ponton áll, ami nagyon jó színvonalat jelent. Október 17-étől induló út hét éjszakára fejenként 116 900 Ft, részletek az út honlapján.

Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez

A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Ciao, Róma! – A örök város ősszel is felejthetetlen

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót