Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szexturizmus milliárddolláros iparág, ami bizonyos helyeken törvényes, máshol illegális keretek között zajlik. Ázsia legnépszerűbb szexcélpontját mindenki ismeri, de minden kontinensnek megvan a maga Thaiföldje. A prostitúció természetesen rossz dolog, ennek ellenére létező, sőt virágzó szektor, amelynek megvannak a legkedveltebb és legsikeresebb szereplői.

 1. 10/10


  Brazília

  A szamba, a napsütés és a mosoly országában a prostitúció legális, igaz, az ehhez kapcsolódó tevékenységek nem, vagyis tilos nőket futtatni, vagy pénzért szexelő hölgyeket alkalmazni. További kultúrtörténeti érdekesség, hogy a Penguin Atlas of Human Sexual Behavior szerint egy nemi aktus Brazíliában a leghosszabb, átlagosan harminc perc. Arra nem tért ki a tanulmány, hogy a felvágással hogy is állnak.

 2. 9/10

  Hollandia

  Amszterdam piros lámpás negyede révén került fel Hollandia a listára. A De Wallen negyed a legnagyobb ilyen jellegű kerület, ahol az emblematikus kirakatban ülős, húspiacos megoldás dívik. Egy 1997-es becslés szerint 30 ezer prostituált dolgozik ott, hetven százalékuk afrikai, ázsiai és kelet-európai. Persze a szexkereskedelem nem korlátozódik a fővárosra, ugyanis megtalálható más nagyvárosokban is, és Limburg, Groningen, Twente, West Brabant és Zeeland régiókban is. Hollandia elég erősen rámozdul azokra a szektorokra, amik más országokban illegálisak, gondolunk itt arra, hogy az apró ország a drogturizmus egyik legkedveltebb célpontja is.

 3. 8/10

  Kolumbia

  Amerikai férfiak szerint a világ legszexibb női kolumbiaiak, ebből persze nem következik egyenesen, hogy a dél-amerikai ország, és annak fővárosa, Bogota fontos szexturisztikai célpont lenne, pedig az. Mondjuk ahol évtizedeken keresztül drogszindikátusok pénzelték a politikát, ott semmi meglepő nincs abban, hogy a prostitúció is virágzik.

 4. 7/10

  Costa Rica

  Kolumbia az elmúlt években biztonságosabb hellyé vált, de Costa Rica az észak-amerikai férfiak számára sokkal közelebb van és sokkal kockázatmentesebb is. A közép-amerikai ország szakértők szerint az elmúlt években egyértelműen az amerikai kontinens szexturisztikai hot spotja lett. Az ipar nem illegális, de komoly probléma, hogy sok 18 éven aluli munkás is van, ami a gyermekprostitúció kategóriájába esik. Egy helyi ügyvéd, Erika Linares szerint ez a szegmens nem is a turisták miatt virágzik, hanem főként a helyi férfilakosság igényeit elégíti ki.

 5. 6/10

  Németország

  Németországban minden szervezett, a vonatok pontosan indulnak, az autópálya nem hullámosodik fel, és a bordélyok is a törvényben előírtak szerint működnek. A prostitúció legális, és az országban becslések szerint 100 ezer körülire tehető a szexmunkás nők és férfiak száma.

 6. 5/10

  Thaiföld

  A vietnami háború óta Thaiföld a világ talán leghírhedtebb szexipari központja, ami az ország hírnevének jobb körök szerint nagyon rosszat tesz, a gazdaságának viszont nem, így aztán hiába illegális a prostitúció a törvény szerint, nagyon is tolerált, sőt, szabályozott mederben folyik. Központja a nyugatiakkal tömött Pattaya és Bangkok, ahol minden irodai melóban meghízott negyvenes–ötvenes fehér férfi pár bahtért nőktől körülrajongott kisistennek képzelheti magát.

 7. 4/10

  Kenya

  Afrika Thaiföldje Kenya, óvatosnak kell viszont lennie annak, aki ott akar testi szerelmet vásárolni, mivel az országban másfél millió AIDS-beteg él. Ennek ellenére a híradások szerint az iparág erősödik: lehet, hogy mindenki jobban járna, ha csak a természet szépségeit próbálná élvezni.

 8. 3/10

  Indonézia

  Tiltott, de tolerált, és virágzik az üzletszerű kéjelgés, főleg a fővárosban, Jakartában és az egzotikus szigeteken, Balin és Bataamban. Négyféle prostitúciót különböztetnek meg itt, melynek kétségtelenül legérdekesebb része a vallási hiedelmek miatt végzett prostitúció.

 9. 2/10

  Új-Zéland

  A mesés természeti szépségéről is híres országban a prostitúció legális, és szinte minden fajtája megtalálható, igaz, a törvény a bordélyházak működését tiltja, de lehetővé teszi, hogy masszázsszalonként funkcionálva szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak. Az iparág törvényileg nagyon szabályozott, mégis liberális, köszönhetően a liberális kormányzati gondolkodásnak. A dél-aucklandi Manakau azért problémás rész, ugyanis itt utcai strichelés is előfordul, ami egy helyi képviselő szerint drogok megjelenéséhez, rendetlenséghez és szemeteléshez vezet, és az senkinek sem jó.

 10. 1/10

  Izrael

  Egészen pontosan Tel-Aviv, annak is legrosszabb hírű része, amelyet a világ bordélyfővárosaként is ismernek. Állítólag 250 piros lámpás intézmény található a lerobbant kerületben, amelyet Afrikából érkező menekültek, orosz, ukrán és a világ egyéb pontjairól érkező kurvák töltenek meg, és amely évről évre komolyabb gondot okoz a helyi hatóságoknak. A város déli részében fekvő buszpályaudvar és környéke a vallási fanatikusok egyik kedvenc céltáblája (2000-ben például több épületet is felgyújtottak), de ha ők nem lennének, akkor a bűnözés már önmagában elég komoly problémát jelentene.

  (Fotók: gtsa, travfotos, kochansky, nick sherman, terretamalaline, alexfel)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.