Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A szabály egyszerű: ne mutass be más sofőröknek Dubajban, akármennyire is felbasszák az agyadat, mert nagyon megjárhatod. Még akkor se tedd, ha itthon ez olyan mindennapi, mint ősszel a falevelek hullása. Természetesen ez a szabály az utcán, más élethelyzetben is éppoly érvényes.

A leicesteri Jamil Mukadam már biztosan megtanulta ezt, akit akár 6 hónapra is elzárhatnak egy hasonló eset miatt. Még februárban utazott el feleségével a közel-keleti országba, amikor bemutatott egy sofőrnek. Meg is magyarázta, hogy miért: Épp a reptérre tartott, majd egy másik sofőr közel hajtott hozzá, és rávillogott. Jamil ekkor félrehúzódott, hogy elengedje a sofőr, majd az rendesen ráüvöltött, amikor elment mellette. Ekkor villant az a bizonyos középső ujj.

Jamil Mukadam egy életre megtanulhatta a dubaji leckét

Teljes nyugalommal utazott vissza a Brit-szigetekre, hiszen ki számítana arra, hogy egy ilyen esetnek következménye legyen. De amint visszatért a városba, szeptember 10-én letartóztatták a repülőtéren, és 172 elítélttel zárták egy cellába két napra, köztük erőszaktevő és gyilkos is akadt. Végül kiengedték, de az útlevelét nem kaphatta meg, így nem tudott hazautazni.

Jelenleg egy szállodában tartózkodik, a pénze viszont fogyóban, így elég patthelyzetben van. A férfi ügyvédje, Radha Stirling megjegyezte: sok a hasonló eset az országban, mert a legtöbben nincsenek tisztában a helyi jogszabályokkal és szokásokkal, ugyanakkor bízik abban, hogy az ügyet végül ejtik, és Jamil pénzbírsággal megússza a dolgot.

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.