Egy futamgyőztes versenyagár doppingtesztje pozitív lett metamfetaminra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Egyesek szerint a kutya gazdája túl enyhe büntetést kapott.

Az agár edzőjét négy hónapra eltiltották a versenyektől és 3500 dolláros (kicsivel több mint egymillió forintnak megfelelő) pénzbüntetésre ítélték. Az agárversenyek világa meglehetősen sötét, ingoványos terep. Sokan úgy gondolják, hogy már eleve az agárvesenyek koncepciója kimeríti az állatbántalmazás fogalmát, a tulajdonosok és az edzők a végletekig hajtják az állatokat.

Az agárverseny hatalmas üzlet, rengetegen fogadnak ezekre a sporteseményekre. A gazdák sokszor az önös anyagi érdekeiket nézik, és nem foglalkoznak a kutyák egészségével.

A győzelemmel nem kevesebb mint 4 ezer dollár ütötte volna a gazda markát, csakhogy az összeget nem fizették ki a pozitív drogteszt miatt. A négy hónapos eltiltást és a 3500 dolláros büntetést példaértékűnek gondolják a verseny tisztaságáért felelős hatóságok, de a közvélemény szerint ezek az intézkedések semmit nem érnek, mert nem fogják eltántorítani a tisztességtelen tulajdonosokat.

Egyre hangosabban szólnak azok a hangok, amelyek az agárversenyzés betiltását követelik. Csak idén január óta összesen nyolc kutya halt meg ezeken a futamokon, és több mint 300 állat sérült meg.

Otago Daily Times; kiemelt kép: Getty Images

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.