Ennyit várj az edzéssel kajálás után
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Biztosan érezted azt, amikor annyira bezabáltál, hogy olyan őrült álmosság fogott el, hogy még az ebédlőasztaltól a kanpéig eljutni is óriási kihívást jelenett. Valószínűleg nem az ilyen pillanatok azok, amikor azon kattognál, hogy rögtön, de azonnal neki kéne állni edzeni. Elmondjuk, mikor lenne érdemes kajalás után mozogni, hogy ne árts magadnak.

Táplálkozás során a vér jelentős része az emésztőrendszerhez áramlik, hogy a lehető leghatékonyabban segítse a működését. Ezek a szervek viszont rengeteg energiát használnak fel, ettől pedig fáradtnak érezheted magad. Persze, mint minden, az emésztés is egyénfüggő, ugyanakkor nyilvánvalóan nem a legjobb, ha zabálás után rögtön még egy jó kis edzéssel is tovább terheled a szervezetedet.

De akkor mikor lehet elkezdeni edzeni?

  • Egy nagyobb étkezés (főétkezés) után:

Mivel a tudatos táplálkozás híve vagy, ezért odafigyelsz, mit eszel főétkezésre, ami azt jelenti, hogy értékes tápanyagokat, fehérjét, szénhidrátot és zsírt is beviszel, és azzal együtt kábe 350-600 kalóriát. A szakértők azt javasolják, hogy 3-4 óra elteltével érdemes belevetned magad a mozgás világába.

  • Nassolgatás után:

Ha csak energiaszeletet vagy mondjuk banánt toltál be, vagyis kábe 150-200 kalóriát, akkor elég csak fél, vagy akár negyedórát várnod csak, mielőtt bármilyen megerőltetőbb fizikai aktivitásba kezdesz.

Biztosan tudod, de...

A túl sok evés nem tesz olyan jót a testednek, de a nadrág kigombolásán túl tehetsz még néhány dolgot, hogy oldd a kellemetlenségeket, amíg eljutsz odáig, hogy edzésre alkalmas állapotba kerülsz:

(Forrás / fotó: Runner's World / Pinterest)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.