Eiffel torony, a Sydney Operaház, az Parthenón, a Fehér ház. Mindjárt más egy utazás, ha ilyen helyekre nyílik kilátás a hotelszobánkból.

1. Washington DC

A kilátás: akármit is gondoljon az ember a lakóiról, a fehér Háznak megvan a maga varázsa. Az épületbe a biztonsági intézkedések miatt nem könnyű közel jutni, az épület belsejébe pedig még nehezebb. Ha magyar állampolgárként szeretnénk bejutni, először a washingtoni konzulátusunkkal kell felvenni a kapcsolatot.

A hotel: a Hay Adams a város szívében található, és remek kilátás nyílik innen a már fentebb említett ingatlanra. A szálloda az 1920-as években épült, a telek két államférfié, John Hayé és Henry Adamsé volt, innen a hotel neve. A legjobb kilátás a Fehér Házra a 702-es szobából nyílik. Egy éjszaka nagyjából 150 ezer forint.

2. Sydney

A kilátás: megépülésekor megosztónak számított, ma már egyértelműen a város, sőt, az ország szimbóluma – esetleg még a kenguru vagy a koala szoríthatja le a dobogó legfelső fokáról. Évente 1500 esemény zajli itt és másfél millió vendég fordul meg a falai között.

A hotel: A Park Hyatt. A legjobb szobáiból (állítólag a 114-es a csúcs) nem csak az ablakból, hanem egy balkonról élvezhetjük a kilátást. Sok szobából látni az operaházra,a többiből a öbölre, szóval nem lehet rosszul járni. Aki pedig nem látja a szobájából, az a tetőtéri feszített víztükrös medencéből vagy az ugyanitt található étteremből nézheti ezt a remek épületet. A szobák 280 ezer forinttól indulnak.

3. Athén

A kilátás: A Parthenón Athéna Parthenosz, vagyis a szűz Pallasz Athéné temploma az athéni Akropoliszon. Ha ennél kevésbé akarunk szárazak lenni, akkor azt is mondhatnánk, hogy ez az épület a szimbóluma az ókori görög kultúrának és a lelke mindennek, ami görög.

A hotel: Az Electra Palace sok más görög épülethez hasonlóan mosott fehér színű, és benne tartózkodni olyan, mintha visszarepültünk volna az utazás aranykorába. Az épület a Plaka negyed közepén fekszik, vagyis a környéken is jó sétálni, de a csúcs, ha a szálloda tetején lévő étteremben költünk el egy vacsorát, háttérben a Parthenónnal. A legjobb kilátás a vendégek szerint az 517-es szobából nyílik. A szobák 70 ezer forintról indulnak.

4. Párizs

A kilátás: Ha Párizs, akkor Eiffel-torony. Mit lehet tenni, a várost ezzel a hatalmas vastoronnyal áldotta/verte meg a sors. Mindenesetre sokan szeretik, és még többen azonosítják Párizzsal és valami hangulattal, amit romantikának szokás nevezni.

A hotel: A Pullman Paris Tour Eiffel egy roppant modern és nem túl látványos épület, ellenben remek kilátás nyílik belőle a fent említett nagyon látványos toronyra. Kérjük a 616-os szobát, ha jót akarunk magunknak. A szobák 92 ezer forintról startolnak.

5. London

A kilátás: Ami Párizsnak az Eiffel-torony, az Londonnak a Big Ben. Sajnos 2021-ig fel van állványozva, de azért attól a Big Ben még Big Ben, nem igaz? Akinek így nem az igazi, annak város-szimbólumnak ott a London Eye, amely 32 kabinjával folyamatosan pörgeti a turisták millióit.

A Hotel: Thameside Marriott Hotel County Hall az óriáskerék közelében található. A délutáni teát a könyvtárban szolgálják fel, és a medencében le lehet mozogni az angol sörrel betermelt kalóriákat. Ha jó kilátást akarunk, kérjük a 621-es szobát. Szobák 135 ezer forintról indulnak.

Ez is érdekelhet:

Tojás formájú kunyhóból leshetjük a sarki fényt a világ tetején - Roadster

A világ legészakibb városából meglesni a sarki fényt eléggé bakancslistásan hangzik. Ha pedig mindez tojás alakú kis kabinból történik, akkor biztosan különleges élményre számíthatunk. A norvégiai Hammerfest Földünk északi csúcsának számít, ahol téli időszakban rettenetes időjárási körülmények fogadják az odatévedőt. Ennek ellenére a környék rendkívül kedvelt kirándulóhelynek mondható, nem csoda tehát, hogy a helyiek igyekeznek a túrázók kedvében járni.

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót