Egy valóságos csoda rejtőzik tőlünk északra
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A lengyel Michał Gałczyński úgy döntött, hogy a barátnőjével és a családdal ellátogat a szlovákiai Tátralomnicra. A lengyel határ közelében, a Lomnici-csúcs alatti üdülőtelepülés egykor kis pásztorfalucska volt, ma viszont már turisztikai gócpont, amely 1999-ben Magastátra város részévé vált.

Michał Gałczyński szerencsénkre fotóival dokumentálta a látottakat: aki fel akarja magának fedezni a Tátra csodálatos hegyeit, annak mindenképp érdemes Tátralomnicra ellátogatnia, olyannyira, hogy a lengyel fotós Európa tíz legszebb helyei közé sorolta a helyet.

A település a Magas-Tátra déli lábánál fekszik, a világ legkisebb magashegységéről pedig köztudott, hogy ideális időjárási körülmények mellett Magyarországról is láthatók a legmagasabb részei – na persze nem bárhonnan, de a Nagy-Kopaszról, a Dobogó-kőről vagy a Galyatetőről tehetünk egy próbát. Attól még a hely Budapesttől nagyjából  300 kilométerre, mintegy négyórás útra van, szóval a közelsége tényleg viszonylagos, bár mi is azon a véleményen vagyunk, hogy egyszer mindenképp megéri felkeresni:

Erdélyben is van ám látnivaló:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.