Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hidegben kint edzeni kemény dolog, de megvannak az előnyei.

Hogy mik ezek az előnyök?

1. Több kalóriát égetünk

Nem feltétlenül könnyű rávenni magunkat arra, hogy kilépjünk a lakásból, amikor odakint jeges szél fúj, és két perc alatt lefagy az arcunk, holott megvannak a dolog előnyei. Az első mindjárt egy fontos dolog: hidegben több kalóriát égetünk.

Ha hidegen mozgunk, a télen felszedett feleslegtől könnyebben megszabadulhatunk.

2. Javul a hangulatunk

Az edzéstől alapból javulhat a közérzetünk, ebben sok újdonság nincs. Ugyanakkor csökkent a stressz és a depresszió érzése, de bizonyos tanulmányok szerint egyéb pozitív hatások is fellépnek, ha hidegben mozgunk. Egy 2017-es kutatás összehasonlította, mi a különbség, ha egy konditeremben sétálunk a futópadon, vagy ha a szabad ég alatt mászunk.

Szóval ha nem is megyünk ki, teremben is jobb mozogni, mint lustálkodni.

3. Az általános egészségi állapot is javul

Az angol egészségügyi hivatal kutatása szerint a szabadban töltött edzések 27%-kal csökkentik a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát. Illetve az is kiderült, hogy az aktívaknál magasabb volt a D vitamin mennyisége a szervezetükben. Ebből a vitaminból télen kevesebb halmozódik fel, mivel kevesebb a napsütés. A D vitamin a csontok egészséges állapotáért és az egészséges immunrendszerért felel.

4. Ugyanakkor van pár dolog, amire érdemes odafigyelni.

Bár azt hisszük, a hidegben kevesebbet izzadunk, ugyanúgy kell figyelni a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Kutatások szerint hidegben a szomjérzet csökken, szóval tudatosnak kell lenni, és nem szabad elfelejteni ledönteni azt a pohár vizet.

Jó esetben ez az orrunk és az arccsontunk, merthogy a többi testfelületünket ruházat védi. Ezzel el is érkeztünk az utolsó sarkalatos ponthoz, ami a megfelelő öltözék. Érdemes profi ruházatot beszerezni, olyat, ami egyszerre könnyű, véd a hideg ellen, és jó levegőáteresztő képességgel rendelkezik.

Ha mindez megvan, már indulhatunk is!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.