Ilyen szenvedéllyel dolgozik az egyik legjobb magyar Insta-fotós
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ilyen színvonalú hazai produkciót nem látni minden nap.

Testvéroldalunk, a Roadster egy alkalommal már foglalkozott az egyik legizgalmasabb hazai fotóssal, Nagy Gáborral, aki az Instagramon hasít lélegzetelállító tájfotóival. Gábor szeret hideg, ködös és sötét helyeket fotózni, sőt nem csak szeret, hanem nagyon tud is.

Ne lepődj meg, ha Izlandon, Madeirán, a Dolomitokban, Szlovéniában vagy a Magas Tátrában belebotlasz, ugyanis ezeken a terepeken mozog a legszívesebben.

A mai napon került ki róla egy ropogósan friss mozi, amelyben mesél arról a szenvedélyről, ami a fotózáshoz és az utazáshoz köti.

A film a Magas Tátrában játszódik, ahol betekintést nyerhetünk Gábor alkotói folyamatába, a természetfotósok magányos és már-már betegesen megszállott világába. A film apropóját a Sony adta: Gábor évek óta Sony mirrorless kamerákkal dolgozik utazásai során.

Mi a magunk részéről nagyon szeretjük Gábor világát, és bírjuk ezt a kisfilmet, is, mert sikerült kicsit bepillantani abba, hogyan készülnek azok az egészen hihetetlen, néha monumentális hangulatú, néha nagyon intim fotók, amikkel tele van az Insta-feedje.

Itt van a Roadster interjúja Gáborral, ha még többre lennél kíváncsi:

Ő az a fotós, aki elvisz a túlvilágra - Nagy Gábor-portré - Roadster

"Amikor utazom, akkor fotózok. Úgyhogy utazom." Nagy Gábor Instagram-profiljának mottójából kiderül, hogy mire számíthat az oldalára tévedő. A civilben reklámszakemberként dolgozó hobbifényképész nevét itthon kevesebben ismerik, mint külföldön, holott megkapó tájképeinek köszönhetően pillanatok alatt tizenhatezer követőt tudott összerántani az Instagramon. Hogy mindez hogyan sikerült, azt ő maga meséli el.

Stáb:
Írta és rendezte: Nagy Gábor
Fényképezte: Nagy Zágon
Vágó: Érdi Zsófi
Colorist: Gaál Lacó
Camera Assistant: Becsey Kristóf
Zene: Tom Quick
Sound design & mix: Nagy Gábor
Design: Csekk István

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.