Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nem, nem írtuk el.

A Rangá Hotelnek jutott eszébe az a fogás, hogy ha egy női vendégük szökőnapon kéri meg a párja kezét, akkor kapnak ajándékba egy éjszakát a hoteltől.

Február idén 29 napos, és valószínűleg ez – vagy egy furmányos marketinges – adta az ötletet ahhoz, hogy előrukkoljanak egy ilyen akcióval. Az, hogy egy nő kéri meg a férfi kezét, Izlandon nem hangzik olyan furán, mint itt, ugyanis az ottani társadalomban sokkal elfogadottabb, ha egy nő kezdeményez.
Az akció neve: Take the Leap, ami egy lefordíthatatlan szójáték. A szökőnap neve Leap Day, a take the leap pedig annyit tesz, hogy megtenni a nagy lépést. A szálló esküvői koordinátora segít abban, hogy a legénykérés romantikus körülmányek között történjen, a természetben, vagy egy vízesésnél, és azt is segítenek megszervezni, hogy helikopterrel érkezzenek a hotelbe.

A szállodába érkezés után ajándék reggelit kapnak a vendégek, ajándék csokiba mártott eperrel és ajándék pezsgővel. Extra program még az, hogy fellátogathatnak a hotel saját obszervatóriumába, ahol két hatalmas csillagászati távcsövön keresztül figyelhetik a fényszennyezés nélküli égboltot.

Eyrún Aníta Gylfadóttir, a hotel marketingese szerint Izland már régóta a női egyenjogúság bajnoka, ráadásul ők a hotelben nagyon szeretik a szokőnapot, mert ilyenkor a hagyomány szerint a nők számára szerencsés, ha ezen a napon van az eljegyzésük.

Mi szerettük volna erősebbé tenni a nőket, és bátorságot önteni beléjük, hogy a kezükbe vegyék az irányítást, de ne csak a szökőnapon, hanem az év minden napján, és ezért ünnepeljék őket. Mi egy nagyszerű helyen vagyunk, ami nagyon romantikus, és tökéletesen alkalmas arra, hogy megünnepeljenek itt egy különleges alkalmat.

Az igen kimondása után a friss jegyesek egy vacsorával is ünnepelhetnek, kipróbálhatják például, milyen egy zöldfűszeres krémhabos rákleves vagy a bárányfilé karfiolpürével.

Ha leszáll az éj, érdemes kipróbálni a három szabadtéri hot tub egyikét. Ezeket a kádakat forró termálvízzel töltik meg, és miközben áztatjuk magunkat, ha megfelelő időben járunk ott, akkor az északi fényekben is gyönyörködhetünk.

A szállodát 1992-ben építették, 52 szobája van, köztük olyan lakosztályok, amelyeket kontinensekről neveztek el, és ennek megfelelően is rendezték be (pl. Európa, Ázsia, Afrika, stb.).
Ha a környéket szeretnénk felfedezni akár lóháton is megtehetjük, de akár a közeli óceánpart fekete homokján is lehet hajtani buggykkal.

Azok a nők, akik igénybe vennék ezt a lehetőséget, a hotelranga@hotelranga.is emailcímre írjanak. Nem tudjuk, hogy ez az opció csak izlandi nők számára érvényes, úgyhogy érdemes lehet rákérdezni. Egy éjszaka ebben a hotelben egyébként 100 ezer forint környékéről indul.

Talán ebbe a magyar lányba is belefuthat, aki arra jár:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.