Egy srác felvette, mi történik, amikor partra szállsz Japánban egy olyan szigeten, amit elfoglaltak a macskák.

Japánban legalább egy tucatnyi macskasziget létezik, melyeket nekodzsimáknak neveznek a helyiek. Ezek közül Aoshima a leghíresebb, ahol a macskainvázó nem valamiféle apokaliptikus sci-fi-fordulat, hanem a valóság. A második világháború előtt a kikötőben garázdálkodó egerek kordában tartására kezdték el szaporítani a cicákat, majd a háború idején az akkor még ezernél is számosabb lakosság legnagyobb része elment harcolni, a szigeten pedig csak az idősek és a macskák maradtak, akik más ragadozók hiányában elkezdték belakni az aprócska földdarabot.

A turisták imádják ezt az egyébként nem túl izgalmas szigetet, melyen a csapatokban lófráló macskákon kívül igazából nincs is más látnivaló. Naponta kétszer érkezik ide a komp, és az érkezőknek az estivel mindenképpen el kell utazniuk, a szigeten ugyanis még szálláshelyek sincsenek.

Egy srác GoPróval rögzítette, mi történik, amikor az ember leszáll a kompról.

Aoshima szigetén egyébként tilos etetni az állatokat, a lakosság ugyanis minden nap megeteti az összes macskát. A turistákért egyébként sem rajonganak itt, de ha az ember nem alkalmatlankodik, megúszhatja bosszús pillantások nélkül.

És ezt olvastad már?
Csodás, pedig csak az látható ezen a műholdfelvételen, ahogy a Vezúv áttöri az egybefüggő felhőtakarót